Voda 3
Voda 3
Voda 3

Građani Sarajeva će od 3. aprila račune za vodu moći platiti u BH Pošti bez provizije. Rezultat je ovo potpisanog Ugovora između dvije kompanije kako bi se građanima olakšao sistem naplate računa za vodu. Na ovaj način, uz olakšicu u vidu neplaćanja provizije za račune za vodu, Sarajlijama se osigurava najveća dostupnost ove usluge jer BH Pošta raspolaže sa najširom poštanskom mrežom.

Ističemo da je za građane ovo jako važno, posebno sa aspekta neplaćanja provizije. Takođe naglašavamo da će dostupnost poštanskih jedinica smanjiti čekanje u redovima za plaćanje računa za vodu, jer će imati više lokacija na kojima se vrši plaćanje. Ugovor sa KJKP “Vodovod i kanalizacija”, čija realizacija počinje 1. aprila 2023. godine, došao je kao potvrda dosadašnje dobre saradnje i povjerenja između dvije kompanije.

Blagajne Preduzeća „Vodovod i kanalizacija” građanima su na raspolaganju do 1. maja, kada naplata računa za vodu u Sarajevu počinje isključivo na šalterima BH Pošte i to bez provizije za sva fizička lica.