3. Igre (18)
3. Igre (18)
3. Igre (21)
3. Igre (19)
3. Igre (20)
3. Igre (23)
3. Igre (2)
3. Igre (3)
3. Igre (6)
3. Igre (4)
3. Igre (13)
3. Igre (15)
3. Igre (16)
3. Igre (17)
3. Igre (7)
3. Igre (9)
3. Igre (8)
3. Igre (11)
3. Igre (5)
3. Igre (10)
3. Igre (22)
3. Igre (1)
3. Igre (18) 3. Igre (21) 3. Igre (19) 3. Igre (20) 3. Igre (23) 3. Igre (2) 3. Igre (3) 3. Igre (6) 3. Igre (4) 3. Igre (13) 3. Igre (15) 3. Igre (16) 3. Igre (17) 3. Igre (7) 3. Igre (9) 3. Igre (8) 3. Igre (11) 3. Igre (5) 3. Igre (10) 3. Igre (22) 3. Igre (1)

U Blagaju su tokom vikenda održane Treće poštanske igre u organizaciji Sindikata BH Pošte.

Igre su svečano otvorili izvršni direktor Sektora za razvoj i informacione sisteme, Nedim Matoruga i predsjednik Sindikata, Eldin Šabanović.

Izvršni direktor Matoruga poželio je učesnicima puno sportske sreće i lijepog druženja, te je poručio da sportske igre „poštara” trebaju postati tradicionalne.

Predsjednik Sindikata Šabanović takođe je pozdravio učesnike, te je izrazio zadovoljstvo što  su se poštanski radnici ponovo okupili i nastavili sportsko druženje koje je bilo prekinuto zbog pandemije.

U radničkim sportskim igrama učestvovale su sve Osnovne sindikalne organizacije: Generalna direkcija, Glavni poštanski centar i Centri pošta Sarajevo, Tuzla, Bihać, Mostar, Zenica, Travnik i Goražde.

Takmičenje je bilo održano u sedam disciplina i to u ekipnom i pojedinačnom takmičarskom dijelu. Sportske discipline u kojima su “poštari i poštarke” odmjeravali snage bile su: mali nogomet, ženska odbojka, brzo hodanje, plivanje, stoni tenis, šah i pikado.

U disciplini brzo hodanje za žene 1. mjesto je osvojila Elda Idrizović – CP Mostar, 2. mjesto Sanela Hodžić – CP Mostar i 3. mjesto Dženeta Alić – GD-GPC.

U brzom hodanju za muškarce 1. mjesto osvojio je Sejdef Svraka – CP Mostar, 2. mjesto Admir Duvnjak –  CP Travnik i 3. mjesto Senad Barakovac – CP Sarajevo.

U takmičenju za titulu najboljih šahista među “poštarima”, 1. mjesto osvojio je Nijaz Telalović – CP Zenica, dok je drugo mjesto pripalo Adnanu Ušanoviću – CP Sarajevo. Najbolja među ženama bila je Emira Kapić – CP Bihać.

Muške i ženske ekipe takmičile su se i u pikadu. U konkurenciji žena 1. mjesto osvojila je Merima Ramić – CP Travnik, 2. mjesto Arnela Vugdalić iz CP Zenica, a 3. mjesto pripalo je takmičarki Enisi Penava iz CP Mostar.

Haris Kmetaš iz CP Mostar je osvojio 1. mjesto u disciplini pikado – muškarci, drugo mjesto pripalo je Seadu Ramoviću – CP Sarajevo, dok je treće mjesto zauzeo Edvin Merzić – GD-GPC.

Održano je i takmičenje u stonom tenisu i to u obje konkurencije. Kod žena najuspješnija je bila Sanela Hodžić – CP Mostar, srebro je pripalo Ines Fazlibegović – CP Mostar, a bronza je otišla u Generalnu direkciju – Glavni poštanski centar za šta je zaslužna Branka Sumenić-Bajić.

U istoj disciplini kod muškaraca, Zaim Bajraktarević iz CP Sarajevo osvojio je prvo mjesto, drugo je uzeo Nehro Vošća – CP Sarajevo, dok je treći bio Sanin Grabonjić – GD-GPC.

U konkurenciji plivanja za žene, prva je bila Sanela Hodžić – CP Mostar, druga Enisa Mesihović i treća Enisa Bihorac, obje iz CP Sarajevo. Među muškim plivačima najbolji je bio Ajdin Memija – CP Zenica, drugi je bio Adis Razić – CP Mostar, a treći Hakija Dedajić – CP Goražde.

Jedna od disciplina je bila i odbojka za žene u kojoj su 1. mjesto osvojile žene iz Centra pošta  Mostar, dok su drugo i treće mjesto zauzele kolegice iz CP Sarajevo i CP Zenica.

U malom nogometu pobjednici su kolege iz Centra pošta Sarajevo. Drugo i treće mjesto osvojili su učesnici iz CP Zenica i CP Mostar.

Igre su završene svečanom večerom na kojoj su u veseloj atmosferi i prijatnom druženju, dodijeljeni pehari i medalje najboljim takmičarima Trećih poštanskih igara.

Sportske igre koje organizuju BH Pošta i Sindikat postaju tradicija čija je osnovna ideja, osim takmičenja, druženje, razmjena iskustava, te međusobno upoznavanje zaposlenika iz različitih organizacionih jedinica naše kompanije. Naše kolege učesnici ovih igara pokazali su da sportske aktivnosti utiču pozitivno na sve radnike, oslobađaju od stresa i negativne energije, što se jednako odražava i na postizanje boljeg poslovnog uspjeha na radnim mjestima.

Poštanske igre nisu bile održane prošle godine zbog pandemije i zbog epidemioloških mjera koje su bile strožije, te okupljanja ovog tipa nisu bila moguća.