Tuzla (3)
Tuzla (3)
Tuzla (7)
Tuzla (6)
Tuzla (5)
Tuzla (2)
Tuzla (1)
Tuzla (3) Tuzla (7) Tuzla (6) Tuzla (5) Tuzla (2) Tuzla (1)

Učenici i profesori Mješovite srednje saobraćajne škole Tuzla u četvrtak, 03.11.2022. godine, posjetili su „JP BH POŠTA” d.o.o Sarajevo. Naši gosti bili su učenici, njih pedesetak, od I do IV razreda usmjerenja Tehničar za poštansko telekomunikacijski saobraćaj.

Tokom posjete obišli su Centar pošta Sarajevo i Glavni poštanski centar na Željezničkoj stanici te Glavnu poštu Sarajevo u ulici Obala Kulina bana. Na ovaj način učenici su svoje teorijsko znanje, koje su stekli tokom školovanja, proširili i sa praktičnim dijelom odnosno upoznali su se sa načinom rada u segmentu prijema poštanskih pošiljki te tehnološkim postupcima, koji se sprovode u svim tehnološkim fazama prijenosa poštanskih pošiljki.

Također im je prezentovan i način funkcionisanja novčanog prometa u „JP BH POŠTA“ d.o.o. Sarajevo, kao i brojne usluge koje nudimo našim korisnicima. Osim navedenog, demonstriran im je i rad Sorting centra i Hibridne pošte čime im je omogućeno upoznavanje sa stepenom primjene automatizacije i informatizacije u BH Pošti.

Učenici su posebno interesovanje pokazali za Glavnu poštu Sarajevo te im je ovom prilikom pojašnjen njen historijski aspekt, kao i način rada poštanske jedinice koja je smještena u auli ove zgrade.