Upozorenje 4
Upozorenje 4
Upozorenje 4

Poštovani korisnici,
obavještavamo vas da su ponovo u opticaju lažni profili i drugi vidovi pokušaja zloupotrebe imena i loga J.P. “BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo.
Još jednom molimo sve korisnike da svoje bankovne podatke ne šalju na zahtjeve koji im stižu putem poruka ili mailova sa nepoznatih brojeva i adresa, jer BH POŠTA NE TRAŽI SVOJIM KORISNICIMA LIČNE PODATKE U SMISLU BROJA KARTICE I DRUGE SIGURNOSNE PODATKE. Svaki takav pokušaj najvjerovatnije je zloupotreba.
Napominjemo da je BH Pošta poduzela sve što je bilo u okviru naših mogućnosti, a kako bi spriječila ovakve napade na korisnike. Svaki napad u kojem se zloupotrebljava ime BH Pošte, znak, logo ili domena, prijavljen je i registrovan u institucijama koje se bave borbom protiv cyber kriminala. I dalje vas molimo da sve što vam je sumnjivo prijavite na oficijelnim Facebook i Instagram profilima BH Pošte ili na adresi: info@posta.ba ili da se obratite policiji. Smjernice za zaštitu od cyber kriminala MUP-a KS možete pogledati na linku:https://mup.ks.gov.ba/