Trka2
Trka2
Trka2

BH Pošta zajedno sa Turskom Poštom u subotu, 11.08.2018. godine u Vilsonovom šetalištu organizuje 47. Takmičenje poštanskih operatera Jugoistočne Evrope u brzom hodanju. Predviđene su dvije trke – muška i ženska. Prva na rasporedu u 16.15h je trka za žene na 5.000, a u 17h nastupa muški tim na 10.000 m. Medalje i pehari svečano će biti dodijeljeni u 19h. Nakon ceremonije zatvaranja takmičenja slijedi zabavni program za sve građane.

Ove godine više od 40 takmičara dolazi iz 6 zemalja, poštanskih operatera – Albanije, Rumunije, Slovenije, Makedonije, Turske i Bosne i Hercegovine.

Napominjemo, da je Takmičenje poštanskih operatera u brzom hodanju tradicionalno. Datira još iz 1977. godine kao primjer integracije, društvene solidarnosti, baštinjena kulture i tradicije svih zemalja Jugoistočne Evrope. Cilj ovog takmičenja je gajiti dobre odnose među poštanskim operaterima, gajiti sportski duh i njihovu motivaciju. Takmičenje svih ovih godina praktikuje ista pravila učešća – trke individualnih takmičara koje se ogledaju u ženskim i muškim predstavnicima poštanskih operatera, te ekipne nagrade koje dobijaju najbolje rangirane ekipe.

U sklopu dvodnevne manifestacije predviđene su i prezentacija poštanske marke “Džamija u Milodražu” koja predstavlja zajedničko izdanje BH Pošte i Turske Pošte, te potpisivanje Protokola o saradnji u e- trgovini takođe između ove dvije pošte. I prezentacija marke i potpisivanje protokola predviđenu su za sutra, 10.08.2018. godine, u 9.30h u Hotelu Bristol.