BHPT1
BHPT1
BHPT3
BHPT2
Jasmina1
Jasmina2
BHPT1 BHPT3 BHPT2 Jasmina1 Jasmina2

Generalni direktor “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo, Mirsad Mujić i generalni direktor Turske Pošte, Kenan Bozgeyik danas su u prostorijama Hotela Bristol u Sarajevu potpisali Protokol o saradnji u E – trgovini. Ovu uslugu BH Pošta uspostaviće zajedno sa Turskom poštom kako bi ravnopravno postala dijelom modernih usluga kojima danas pribjegava sve više korisnika.

Postavljena je platforma eCommerca BH Pošte, koja će se polako puniti i krenuti sa ponudom prema korisnicima. Turske pošte posjeduju ogromno znanje i iskustvo kada je u pitanju eCommerce. Prije više od šest godina uspješno su pokrenuli ovu usluge s ciljem da se, putem e-trgovine, osnaži tursko tržište i da se domaćim firmama pruži mogućnost za što bolji plasman vlastitih artikala.

Generalni direktor Turske Pošte, Kenan Bozgeyik izrazio je zadovoljstvo što je PTT mogao pomoći svojim iskustvom BH Pošti u borbi za ulazak na online tržište.

– Mi smo vaši prijatelji, ne samo poslovni saradnici – istakao je Bozgeyik i dodao da saradnja ove dvije pošte neće završiti samo na ovom projektu.

Generalni direktor BH Pošte, Mirsad Mujić iskazao je zadovoljstvo zbog nove mogućnosti za korisnike.

– E-trgovina mogućnost je i za domaće firme da svoje artikle plasiraju na inostrano tržište. Biće ovo jedan povoljan projekat, koji ćemo, nadam se, uz pomoć iskustva Turske Pošte podići na ravnopravan nivo sa ostalim uslugama – istakao je Mujić.

Danas je prezentovana i poštanska marka “Džamija u Milodražu” koja jpredstavlja zajedničko izdanje BH Pošte i Turske Pošte. Obe pošte prepoznale su značaj u tome da treba ostaviti trag budućim generacijama o ovoj džamiji i o ovom području, o suživotu, toleranciji, poštivanju drugog i drugačijeg.

– Milodraž je mjesto pomirenja, povjerenja, tolerancije i prihvatanja drugog i drugačijeg. Sultan Fatih, u čiju čast je i sagrađena džamija u Milodražu, naučio nas je da budemo ljudi, da poštujemo svoje i uvažavamo druge, da prihvatamo različitosti i donio jedinu ispravnu odluku. 1463. godine bosanskim franjevcima na polju Milodraž izdao je Ahdnamu, dokument o ljudskim pravima i slobodama. BH Pošta kao društveno-odgovorna kompanija uvijek će nastojati očuvati tradiciju, običaje, kulturu, spomenike i sve ono što Bosnu i Hercegovinu čini cjelovitom i ponosnom zemljom – naglasio je generalni direktor BH Pošte.

Podsjećamo, sutra, 11.08. u 15h u Vilsonovom šetalištu počinje 47. Takmičenje poštanskih operatera Jugoistočne Evrope u brzom hodanju čiji su organizatori takođe BH Pošta i Turske Pošte. Predviđene su dvije trke – muška i ženska. Prva na rasporedu u 16.15h je trka za žene na 5.000, a u 17h nastupaju muškarci na 10.000 m. Medalje i pehari svečano će biti dodijeljeni u 19h. Nakon ceremonije zatvaranja takmičenja slijedi zabavni program za sve građane.

Ove godine više od 40 takmičara dolazi iz 6 zemalja, poštanskih operatera – Albanije, Rumunije, Slovenije, Makedonije, Turske i Bosne i Hercegovine.

U sklopu manifestacije biće dodijeljeni i poštanski motocikli, koje Turske Pošte doniraju BH Pošti.