Zaimovic 1
Zaimovic 1
Zaimovic 3
Zaimovic 4
Zaimovic 5
Zaimovic 6
Zaimovic 1 Zaimovic 3 Zaimovic 4 Zaimovic 5 Zaimovic 6

BH Pošta učestvovala je na Plenarnoj sjednici PostEurop-a koja je bila održana od 4. do 6. oktobra u Dablinu (Irska). Ove godine nas je predstavljao pomoćnik izvršnog direktora Sektora za poštanski promet, Adnan Zaimović.

Poštanskim delegacijama prezentovani su izvještaji o radu između dvije skupštine i biznis plan za narednu godinu. U sklopu sjednice održan je i biznis forum o održivoj i konkurentnoj transformaciji pošta, kao i praćenje globalnih trendova i njihovog uticaja na poštansko poslovanje. S obzirom na to da je poštanska djelatnost posljednjih godina prošla kroz ogromnu transformaciju izazvanu različitim faktorima, PostEurop je izradio Viziju održivosti koja je prezentovana na plenarnoj sjednici. Ubrzana digitalizacija i inovacije, te promjene navika korisnika poštanskih usluga, razlog su jedne od glavnih tema panel diskusije direktora, Budućnost Evrope i poštanske industrije.

Plenarne sjednice na kojima se okupljaju rukovodioci evropskih poštanskih operatera, održavaju se jednom godišnje i dobra su prilika da se poboljša saradnja poštanskih operatera, te da se razmijene mišljenja o aktuelnostima iz oblasti poštanske djelatnosti.

BH Pošta je dugogodišnji član PostEurop-a, te redovno učestvuje na skupovima koje organizuje ova poštanska organizacija.