Scc (1)
Scc (1)
Scc (2)
Scc (3)
Scc (4)
Scc 11
Scc (5)
Scc 10
Scc (6)
Scc (7)
Scc (8)
Scc (1) Scc (2) Scc (3) Scc (4) Scc 11 Scc (5) Scc 10 Scc (6) Scc (7) Scc (8)

BH Pošta je danas obilježila Svjetski dan pošte, a u prizemlju Sarajevo City Centra održana je promocija usluga, te su podijeljeni pokloni i promotivni materijali svim zainteresiranim građanima.

Svjetski dan pošte izuzetno je važan za BH Poštu, jer se tada slavi naša profesija i prezentira ono što mi već godinama radimo. Trudimo se naglasiti važnost poštanskog sistema u svakodnevnom životu ljudi, poslovanju i ostalim segmentima društva, ali i važnost u ekonomskom razvoju Bosne i Heregovine.

BH Pošta, kao članica Svjetskog poštanskog saveza, afirmiše povećanje svijesti o ulozi poštanskih operatera u društvu, te kontinuirano unapređujemo usluge koje pružamo i modernizujemo postojeće servise. Ono što posebno želimo istaći je dugogodišnje uspješno poslovanje koje kao rezultat ima lidersku poziciju BH Pošte u pružanju poštanskih usluga.

BH Pošta je izuzetno konkurentna na tržištu, posebno sa svojom uslugom brze pošte BH PostExpress. Ova usluga bilježi konstantan rast i takav uspjeh rezultat je kvalitetne usluge, najšire infrastrukture za prenos pošiljaka u Bosni i Hercegovini, te profesionalnog odnosa zaposlenika BH Pošte. Kao rezultat tako uređenog sistema, svakodnevno se bilježi povećanje broja korisnika ove usluge, fizičkih i pravnih lica, koji su prepoznali brzinu, sigurnost i jednostavnost naručivanja brze pošte.

Ovom prilikom posebno naglašavamo odnos BH Pošte prema penzionerima. Trudimo se da svakog mjeseca u najkraćim mogućim rokovima isplatimo penzije na kućne adrese i u tome uspijevamo prvenstveno zahvaljujući našim vrijednim poštonošama na terenu.

Kontinuirano radimo na povećanju kapaciteta poštanske mreže i u tom smislu obnovili smo i povećali vozni park dostavnih vozila, koji je primarno uslovljen povećanjem pošiljaka brze pošte BH PostExpress.

Društveno odgovorno korporativno ponašanje, po kojem je BH Pošta prepoznatljiva, ni ove godine nije zanemareno, posebno u značajnim projektima u oblasti obrazovanja, kulture, sporta i humanitarnim aktivnostima.

Na osnovu ostvarene dobiti u 2022. godini, ove godine smo donirali 600.000 KM za sportska, kulturna i humanitarna udruženja, te udruženja koja se bave socijalnom pomoći drugim licima iz cijele Bosne i Hercegovine, nastojeći podržati projekte koji će naše društvo učiniti još boljim.

BH Pošta je povodom 9. oktobra, Svjetskog dana pošte, u Sarajevo City Centru priredila niz zanimljivih aktivnosti za posjetioce, te je kroz druženje sa korisnicima usluga i građanima uručila prigodne poklone.

Također, u narednim danima realizirat ćemo i tradicionalnu manifestaciju “Dani otvorenih vrata” kojom ćemo ugostiti učenike osnovnih i srednjih škola i upoznati ih sa tehnološkim procesom i značajem poštanskog sistema.

Povodom 9. oktobra, svim kolegicama i kolegama upućujumo iskrene čestitke za Svjetski dan pošte.