Ibd (4)
Ibd (4)
Ibd (3)
Ibd (2)
Ibd
Ibd (6)
Ibd (5)
IBD Marka008
Ibd (4) Ibd (3) Ibd (2) Ibd Ibd (6) Ibd (5) IBD Marka008

Danas je u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja u Sarajevu održana zajednička promocija poštanskih maraka BH Pošte, HP Mostara i Pošta Srpske povodom Svjetskog dana oboljelih od upalnih bolesti crijeva. Poštanski operateri odazvali su se inicijativi Udruženja oboljelih od ovih bolesti i poštanskim markama podržali njihovu svakodnevnu borbu za život.

Marka koju je odštampala BH Pošta ima nominalnu vrijednost od 0,20 KM. Tiraž marke je 200.000, a autor je Samir Hadžić.

Izvršni direktor Sektora za poštanski promet BH Pošte, Neziran Đogo u svom obraćanju izrazio je zadovoljstvo što su sva tri javna poštanska operatera u BiH prepoznala važnost učestvovanja u podršci oboljelima i njihovom Udruženju.

“Poruka koja je danas zahvaljujući Udruženju oboljelih od Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa i javnim poštanskim operaterima otišla iz Bosne i Hercegovine je ta da okolina i svijet moraju brinuti o ugroženim kategorijama ljudi, te im pomagati da se nose sa svim svojim problemima i potrebama. BH Pošta kao društveno-odgovorna kompanija nastojaće, u skladu sa svojim mogućnostima, pomagati i dalje svima kojima je pomoć prijeko potrebna”, poručio je Đogo.

Prisutnima su se obratili i direktori HP Mostara i Pošta Srpske, Josip Bulić i Zoran Protić, te takođe izrazili zadovoljstvo što su na ovaj način imali priliku podržati rad Udruženja oboljelih Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa u BiH.