IMG 9404
IMG 9404
IMG 9405
IMG 9408
IMG 9404 IMG 9405 IMG 9408

U Generalnoj direkciji BH Pošte u Sarajevu u utorak, 13.04.2021. godine, održan je sastanak predstavnika „JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo i „Pošta Srpske” a.d. Banja Luka. Članovi Uprave BH Pošte, predvođeni generalnim direktorom Mirsadom Mujićem, ugostili su delegaciju Pošta Srpske, na čelu sa direktorom Miladinom Radovićem i njegove najbliže saradnike, te ovom prilikom razgovarali o dosadašnjoj saradnji dva bh. javna poštanska operatera.

Između ostalog, zaključeno je da BH Pošta i Pošte Srpske imaju dobru poslovnu saradnju posebno u dijelu koji se odnosi na uslugu brze pošte, a koja se zahvaljujući saradnji sva tri bh. javna poštanska operatera realizuje na području cijele naše države.

Razgovarano je i o nastavku saradnje BH Pošte i Pošta Srpske i ubuduće, a sve u cilju osiguranja što bolje, brže i kvalitetnije usluge za sve korisnike poštanskih usluga u Bosni i Hercegovini.

Važna tema ovog sastanka bila je i pandemija Korona virusa koja je izazvala brojne probleme u svjetskoj pa tako i u domaćoj privredi. Analizirani su svi problemi u poštanskom sektoru, kao posljedica pandemije, te je zaključeno da su BH Pošta i Pošte Srpske na vrijeme poduzele sve potrebne mjere kako ne bi došlo do prekida poštanskog saobraćaja.

Ove mjere dale su dobre rezultate tako da, uz sve brojne probleme i poteškoće koje i danas izaziva pandemija, poštanske usluge funkcionišu u najvećem mogućem kapacitetu.