Bishar A. Hussein
Bishar A. Hussein
Bishar A. Hussein

Generalni direktor Svjetskog poštanskog saveza, Bishar A. Hussein uputio je čestitku povodom 9. oktobra – Svjetskog dana pošte u kojoj je naglasio značaj Pošte kao glavnog promotera socijalne i finansijske inkluzije u smislu nastojanja da svi građani na svijetu imaju pristup komunikacijskim uslugama.

– Građani i preduzeća koriste više od 600.000 poštanskih jedinica na globalnom nivou. Tako Pošta promoviše socijalnu i finansijsku inkluziju u nastojanju da svi građani imaju pristup komunikacijskim uslugama, te dopire do miliona ljudi koji nisu u sistemu banaka. I ne samo to. Za mnoge ljude Pošta je jedini kanal za informacije o vitalnom obrazovanju, zdravlju i sigurnosti. U današnjem digitalnom dobu, Pošta se pozicionirala kao glavni igrač u globalnoj elektronskoj trgovini. A kupci se odlučuju poslovati s Poštom zbog njenog iskustva u pouzdanosti i zbog njene pristupačnosti na svakom pedlju zemlje.

Mala i srednja preduzeća koja se žele proširiti na međunarodna tržišta mogu se obratiti Pošti kao jednostavnom i pristupačnom kanalu za izvoz.

Čak i za velike integratore e-trgovine, Pošta je najbolji partner za usluge dostave. To je zato što Pošta, ne samo što ima najveću fizičku mrežu, već je i jedina pouzdana za isporuku pogotovo u udaljenim i marginalizovanim zajednicama. Pošta je pravi partner za sve – istakao je generalni direktor UPU-a, Bishar A. Hussein.

Na kraju je podsjetio da Pošta vijekovima dostavlja dobro svijetu, te napomenuo da i ove godine Pošte slave povjerenje, pouzdanost i sigurnost kao glavne osobine poštanskih usluga širom svijeta.

– Svim poštanskim radnicima kao i svim korisnicima usluga Pošta, želim sretan Svjetski dan pošte! – stoji u obraćanju generalnog direktora Svjetskog poštanskog saveza.