Naj Pismo2
Naj Pismo2
Naj Pismo2

Stručni žiri izabrao je najljepše pismo Bosne i Hercegovine na 50. Takmičenju u pisanju pisama za mlade ljude. Pobjednik za BiH u 2021. godini je Marko Slišković iz Druge osnovne škole, Široki Brijeg.

Njegovo pismo predstavljat će našu državu na međunarodnom takmičenju, koje organizuje Svjetski poštanski savez (UPU). Drugo mjesto osvojio je Pavle Mihić, učenik OŠ „Petar P. Njegoš“, Bileća. Treće mjesto pripalo je Emini Pajt iz OŠ „Čengić Vila I“, Sarajevo.

Ostali nagrađeni učenici su:
Viktorija Džidić, OŠ CIM, Mostar
Iman Omić, OŠ „5. oktobar“, Sanski Most
Lamija Aganović, OŠ „Banović“, Banovići
Nejla Šahović, Peta osnovna škola, Sarajevo
Dragan Boban, Treća osnovna škola, Mostar
Isidora Medarević, OŠ „Ivan Andrić“, Banja Luka i
Katarina Pajić, OŠ „Aleksa Šantić“, Ugljevik

Pismo koje je napisala Azrudina Lušija iz Osnovne škole Kaćuni, proglašeno je nakreativnijim radom.

Za prva tri mjesta predviđene su novčane nagrade (300, 200 i 100 KM), mobilni telefoni i poklon paketi. Ostali učenici od 4- 10. mjesta, kao i učenica čije je pismo proglašeno najkreativnijim, bit će nagrađeni bežičnim slušalicama i poklon paketim.

Za nastavnike maternjeg jezika troje prvoplasiranih učenika (nastavnici Stanka Zovko, Branka Ivanišević i Azra Rizvanbegović) predviđene su nagrade od 100 KM i poklon paketi.

Ovo takmičenje zajednički organizuju tri javna bh. poštanska operatera – BH Pošta, HP Mostar i Pošte Srpske. Na adrese poštanskih operatera ove godine stiglo je ukupno 342 pisma (BH Pošta 167, HP Mostar 93 i Pošte Srpske 82). Tema takmičenja bila je: „Napiši pismo članu porodice o svom iskustvu sa COVID- 19“.

Zbog trenutne epidemiološke situacije izbor najljepšeg pisma održan je putem video linka. Žiri, koji je izabrao najbolje radove, činili su Hadžem Hajdarević, Branislav Janković i Dragan Marijanović.

Svečana ceremonija dodjele nagrada održat će se u Banjoj Luci početkom oktobra, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Pobjedničko pismo možete pročitati OVDJE