Mostar Sastanak 1
Mostar Sastanak 1
Mostar Sastanak 1

Adna Šlljivar, učenica OŠ “Kiseljak 1”, Bilalovac pobijedila je na ovogodišnjem Takmičenju u pisanju pisama za mlade, koje svake godine organizuje Svjetski poštanski savez (UPU) putem domaćih javnih poštanskih operatera.

Drugo mjesto pripalo je Nikoli Laziću, učeniku OŠ “Sveti Sava” iz Zvornika, dok je treće mjesto zauzela Petra Milinković, učenica OŠ “Cim” iz Mostara.

Među nagrađenima su i učenici: Haris Memišević, učenik JU Sedma osnovna škola Gornji Rahić, Brčko distrikt, Ivona Radman, učenica OŠ “Meša Selimović”, Janja, Tamara Majerski iz O.Š. „Petar Bakula“, Mostar, Ena Bunjak iz O.Š. „Musa Ćazim Ćatić“, Zenica, Marija Kovač učenica O.Š. Ivana Mažuranića, Posušje, Anja Torbarac učenica KŠC „Sveti Franjo“ iz Tuzle i Milica Deurić iz JU OŠ “Vuk Karadžić”, Vlasenica.

Za najkreativniji izabran je rad učenika Nikole Ćubele iz OŠ za djecu s posebnim potrebama iz Mostara koji će takođe biti nagrađen poklon paketom, te poklonom iznenađenja.

Stručni žiri kojeg čine Hadžem Hajdarević (Sarajevo), Branislav Janković (Banja Luka) i Dragan Marjanović (Mostar), te predstavnici BH Pošte, Pošta Srpske i HP Mostar imali su težak zadatak usaglasiti i izabrati 11 najboljih od čak 530 pisama koliko je pristiglo na adrese poštanskih operatera iz svih krajeva BiH.

Podsjećamo, da će najljepši rad biti nagrađen sa 300,00 KM, drugi sa 200,00 KM, a trećeplasirani sa 100,00 KM. Troje prvoplasiranih učenika dobit će tablet računare kao i albume sa poštanskim markama sva tri poštanska operatera, a njihovi nastavnici maternjeg jezika, pored utješnih nagrada, bit će nagrađeni i sa po 100,00 KM.

Svečana manifestacija proglašenja pobjednika i dodjele nagrada čiji je ovogodišnji domaćin HP Mostar, bit će održana početkom oktobra 2019. godine o čemu će učenici i nastavnici biti blagovremeno obaviješteni.

Pismo Adne Šljivar predstavljat će našu državu na svjetskom takmičenju koje provodi Svjetski poštanski savez. Pobjedničko pismo možete pročitati ovdje.