Usa Br Au
Usa Br Au
Usa Br Au

Ovlašteni poštanski operater Sjedinjenih Američkih Dražava obavijestio nas je da je zbog loših vremenskih uslova i izuzetnih hladnoća od srijede 30. januara 2019. godine obustavljena dostava svih vrsta poštanskih pošiljka u pojedinim dijelovima zemlje.

Iz pošte Australije obavijestili su nas da će otežani vremenski uslovi na području Kvinslenda uticati na otpremu i dostavu svih vrsta međunarodnih poštanskih pošiljaka u otpremi i prispijeću. O normalizaciji stanja će nas naknadno obavijestiti.

Takođe nas je ovlašteni poštanski operater Bjelorusije obavijestio da su od 1. januara 2019. godine na snazi novi propisi kojima je određen iznos ispod kojeg su robe, otpremljene u Bjelorusiju u međunarodnim poštanskim pošiljkama, oslobođene plaćanja carina pod uslovom da glase na fizička lica.

Robe će biti oslobođene plaćanja carine ako ukupna vrijednost robe otpremljene u toku jednog kalendarskog mjeseca koja glasi na jednog primaoca ne prelazi 200 Eura i ako ukupna masa ne prelazi 31 kg. Pored toga vrijednost robe otpremljene u jednoj poštanskoj pošiljci ne smije biti veća od 22 Eura uz ograničenje mase do 10 kilograma.