Ed54628fbf0f91476c7244bbf0a009bd

Obavještavamo korisnike usluga BH Pošte u Sarajevu da je Pošta 71125 na Čengić Vili, u ulici Džemala Bijedića 37, Općina Novo Sarajevo, danas ponovo otvorena nakon renoviranja.

Poslovni prostor pošte 71125 na Čengić Vili se već više godina koristi za obavljanje poštanske djelatnosti. Osnovni razlog za adaptaciju objekata bio je poboljšanje sigurnosnog aspekta, te zaštita zaposlenika od provala, krađa i sl. Prostor je sada moderniji, a ambijent ljepši kako za zaposlenike tako i za korisnike usluga ove poštanske jedinice.

Enterijer šalter sale kompletno je opremljen odgovarajućim brojem mobilnih boksova, pultom za rad zaspolenika, kao i svim potrebnim pratećim mobilijarom. Novi pult rađen je po standardima koji podržavaju bolju sigurnost.

Novo arhitektonsko-građevinsko rješenje zadovoljava potrebe poštanske tehnologije za efikasno pružanje poštanskih usluga korisnicima kao i opšte uslove za projektovanje i izgradnju objekata  javne namjene u skladu sa internim poštanskim propisima i standardima.

Podsjećamo, proces rada ove Pošte nije prekinut tokom radova, već je trajao na drugoj adresi odnosno u privremenom prostoru u ulici Džemala Bijedića br. 25 F, udaljenom 50-ak metara od pošte.

Nakon 42 dana radova, sarajevska Pošta 71125 ponovo je korisnicima na raspolaganju na staroj adresi.