Still0301 00003
Still0301 00003
Still0301 00003

U islamskoj tradiciji običaj je da se u vrijeme Ramazanskog bajrama obilazi rodbina, prijatelji, komšije, šehidske porodice. Poštujući bajramsku tradiciju, predstavnici „JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo, kao društveno odgovorne i uspješne domaće kompanije, u petak, 14.05.2021. godine, na Dan šehida, posjetili su porodice devet heroja, dobitnika najvećeg ratnog priznanja Armije Republike Bosne i Hercegovine „Orden heroja oslobodilačkog rata”.

Predstavnici Generalne direkcije, centara pošta Sarajevo, Tuzla, Bihać i Mostar obišli su šehidske porodice i tom prilikom, uz tople riječi podrške i razumijevanja, uručili im prigodne bajramske poklone.

Dan šehida je dan kada se sa posebnom tugom, ali i ponosom sjećamo svih naših šehida kao i svih naših umrlih. Očuvati sjećanje na sve šehide je naša moralna i ljudska obaveza.

BH Pošta je i ranije kroz različite projekte davala podršku udruženjima šehidskih porodica. Posjete šehidskim porodicama, kao jednoj od najosjetljivijih kategorija našeg društva, će biti tradicionalne u BH Pošti kako bi se očuvalo sjećanje na šehide i izrazila zahvalnost za sve ono što su učinili za našu državu.