1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Danas je u zgradi Centralne banke BiH u Sarajevu promovisana poštanska marka posvećena zgradi Centralne banke i dugogodišnjem radu ove institucije.

Guverner Centralne banke, Senad Softić i izvršni direktor Sektora za poštanski promet BH Pošte, Avdija Numanović obratili su se prisutnima i istakli značaj institucije Centralne banke BiH koja profesionalno i odgovorno čuva i održava finansijsku i monetarnu stabilnost naše države, štiteći tako interese bh. građana. Podrška BH Pošte domaćim institucijama i u očuvanju kulturno-historijskog naslijeđa ocijenjena je kao veoma značajna.

Guverner Softić zahvalio je predstavnicima BH Pošte što su izdavanjem marke doprinijeli obilježavanju 25 godina uspješnog rada Centralne banke.

Direktor Numanović je istakao da su poruke koje BH Pošta šalje u svijet putem poštanskih maraka veoma važne.

„Izdanjem poštanske marke posvećene Centralnoj banci željeli smo ostaviti dokument i budućim generacijama kako bi nastavile baštiniti vrijednosti stabilne i uspješne Bosne i Hercegovine” – poručio je Numanović.

Poštanska marka “Kulturno-historijsko naslijeđe – Zgrada Centralne banke BiH” odštampana je u 10.000 primjeraka, nominalne vrijednosti 1,50 KM, a autor marke je dizajner BH Pošte, Abdulah Branković.