1
1
2
3
4
5
6
35
8
9
10
11
12
13
14
7
15
17
18
16
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
20
1 2 3 4 5 6 35 8 9 10 11 12 13 14 7 15 17 18 16 19 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 20

U Tuzli su ovog vikenda održane Druge poštanske igre u organizaciji BH Pošte i Sindikata BH Pošte. Svečanom otvaranju igara u Hotelu Tuzla u Tuzli prisustvali su članovi Uprave BH Pošte na čelu sa generalnim direktorom, Mirsadom Mujićem, predsjednik Nadzornog odbora, predsjednik Sindikata BH Pošte, menadžment i radnici BH Pošte.

U svom obraćanju povodom otvaranja igara generalni direktor izrazio je zadovoljstvo zbog održavanja drugih po redu poštanskih igara.

“Drago mi je što BH Pošta i Sindikat BH Pošte imaju svoje poštanske igre koje okupljaju naše radnike. Ovo je prilika da se naši radnici bolje upoznaju, druže, razmjene iskustva i takmiče u raznim sportskim disciplinama. Siguran sam da će Poštanske igre postati tradicionalne i da će kao takve biti prepoznatljive” – rekao je Mujić.

Predsjednik Sindikata BH Pošte, Eldin Šabanović takođe je poželio učesnicima i kolegama puno sportske sreće i lijepog druženja, te najavio da bi sljedeće igre mogle prerasti u veće i brojnije okupljanje, pa možda čak i poštanskih operatera iz regiona.

Radnici BH Pošte takmičili su se u nekoliko sportskih disciplina.

Prvo mjesto u pikadu u muškoj konkurenciji svojio je Ešef Jusufović iz Osnovne sindikalne organizacije Centra pošta Goražde, drugo mjesto osvojio je Mustafa Kuranović iz OSO CP Tuzla, a treće Minel Žilić, OSO CP Sarajevo.

Prvo mjesto u pikadu u ženskoj konkurenciji osvojila je Senada Softić, OSO CP Travnik. Drugo mjesto pripalo je Selmi Mešanović iz CP Tuzla, a treće Edini Borovina iz OSO CP Sarajevo.

Prvo mjesto u brzom hodanju u muškoj konkurenciji osvojio je Almedin Ibralić iz OSO CP Tuzla. Drugo mjesto pripalo je Minelu Žiliću iz OSO CP Sarajevo, dok je treći bio Senad Baraković iz OSO CP Sarajevo. Prvo mjesto u brzom hodanju za žene osvojila je Zlata Hadžić iz OSO Generalna direkcija i GPC, dok je druga bila Zuhra Trumić, OSO CP Tuzla. Treće mjesto odnijela je Aldijana Mustafić, OSO CP Bihać.

Najbolji stonoteniser bio je Vahidin Đulić iz OSO CP Tuzla, drugo mjesto zauzeo je Adi Livadić iz OSO CP Tuzla, dok je treći bio Alen Bašić, OSO GD i GPC. Kod žena je najbolja bila
Štefica Lukić iz OSO CP Tuzla. Drugo mjesto pripalo je Branki Bajić iz OSO Generalna direkcija i GPC, a treće mjesto Amiri Subašić, OSO CP Tuzla.

Plaketu za Fair Play dobio je Dino Kapo iz OSO CP Sarajevo.

U šahu su osvojeni sljedeći rezultati: u muškoj kategoriji prvo mjesto je Fadil Imamović iz OSO CP Tuzla, drugo mjesto Adnan Ušanović, OSO CP Sarajevo, a treće Sead Barjaktarević, OSO CP Tuzla. U ženskoj konkurenciji Sumeja Elekzović iz OSO CP Zenica osvojila je prvo mjesto, dok je druga bila Zenida Žiko, OSO CP Travnik.

Prvi u kategoriji Plivanje bio je Adis Razić, OSO CP Mostar, drugi Hakija Dedović, OSO CP Goražde, a treći Edo Milanović, OSO CP Mostar. Melida Bakalović iz OSO CP Tuzla bila najbrža u ženskoj konkurenciji, druga je bila Elma Piknjač Jaganjac, OSO CP Sarajevo, dok je treća Enisa Bihorac, OSO CP Sarajevo.

U kategoriji Odbojke za žene pobijedio je tim iz OSO CP Tuzla, drugo mjesto pripalo je takmičarkama iz OSO CP Zenica, dok su treće mjesto osvojile takmičarke iz OSO CP Sarajevo.

Najbolja ekipa u malom nogometu je iz Osnovne sindikalne organizacije Centra pošta Sarajevo. Drugo mjesto osvojili su takmičari iz OSO CP Zenica, dok je treće mjesto osvojio
OSO CP Tuzla.

Poštanske igre imaju za cilj, prije svega, druženje, upoznavanje i poboljšanje odnosa među radnicima, razmjenu iskustava, te razvijanje sportskog i takmičarskog duha među radnicima.