Upozorenje
Upozorenje
Upozorenje

Ponovo smo zaprimili veliki broj upita korisnika koji se odnose na pristigle lažne poruke o neuspjeloj dostavi. Skrećemo pažnju da se radi o zloupotrebi i da “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo ni na koji način ne stoji iza navedenih poruka.
Savjetujemo korisnicima da izbjegavaju bilo koji vid interakcije sa ovakvim porukama, jer se u većini slučajeva radi o pokušaju krađe podataka putem lažnih transakcija.
Napominjemo, da ni u kom slučaju u privatnim porukama ili komentarima ne ostavljate podatke o bankovnim karticama i lične podatke, jer se isti mogu iskoristiti od strane trećih lica za direktnu krađu novca sa bankovnih računa. Linkovi koji su automatski generisani i kamuflirani da izgledaju kao linkovi koji vode na stranicu BH Pošte su maliciozni i nipošto ne klikajte na iste.
Takođe napominjemo, da je BH Pošta poduzela sve što je bilo u okviru naših mogućnosti, a kako bi spriječila ovakve napade na korisnike. Napadi u kojima se zloupotrebljava ime BH Pošte, znak, logo ili domena, prijavljeni su i registrovani u institucijama koje se bave borbom protiv cyber kriminala.
Molimo sve građane koji dobiju sms poruke, a iza kojih ne stoji BH Pošta, da prijave pokušaj zloupotrebe podataka na oficijelnim Facebook i Instagram profilima BH Pošte ili na adresi: info@posta.ba ili da se obrate policiji.
Smjernice za zaštitu od cyber kriminala MUP-a KS možete pogledati na LINKU.