Oprez
Oprez

Ponovo je primijetan povećan broj upita korisnika o pristiglim lažnim porukama o neuspjeloj dostavi zbog nepotpunih informacija o adresi. Skrećemo pažnju da se radi o zloupotrebi i da “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo ni na koji način ne stoji iza navedenih poruka.

Savjetujemo korisnicima da izbjegavaju bilo koji vid interakcije sa ovakvim porukama, jer se u većini slučajeva radi o pokušaju krađe podataka putem lažnih transakcija. Napominjemo, da ni u kom slučaju u privatnim porukama ili komentarima ne ostavljate podatke o bankovnim karticama i lične podatke, jer se isti mogu iskoristiti od strane trećih lica za direktnu krađu novca s bankovnih računa. Linkovi koji su automatski generisani i kamuflirani da izgledaju kao linkovi koji vode na stranicu BH Pošte su maliciozni i nipošto ne klikajte na iste.

Takođe napominjemo, da je BH Pošta preduzela sve što je bilo u okviru naših mogućnosti, a kako bismo spriječili ovakve napade na korisnike.

Molimo sve građane koji dobiju sms poruke, a iza kojih ne stoji BH Pošta, da prijave pokušaj zloupotrebe podataka na oficijelnim Facebook i Instagram profilima BH Pošte ili na adresi: info@posta.ba ili da se obrate policiji.