Vilsonovo (1)
Vilsonovo (1)
Vilsonovo
BHY 8606
Vilsonovo (12)
Vilsonovo (11)
Vilsonovo (2)
Vilsonovo (6)
Vilsonovo (5)
Vilsonovo (7)
Vilsonovo (10)
Vilsonovo (9)
Vilsonovo (8)
Vilsonovo (15)
Vilsonovo (16)
Vilsonovo (13)
Vilsonovo (17)
Vilsonovo (14)
Vilsonovo (19)
Vilsonovo (4)
Vilsonovo (3)
BHY 8506
Vilsonovo (18)
Vilsonovo (20)
Vilsonovo (1) Vilsonovo BHY 8606 Vilsonovo (12) Vilsonovo (11) Vilsonovo (2) Vilsonovo (6) Vilsonovo (5) Vilsonovo (7) Vilsonovo (10) Vilsonovo (9) Vilsonovo (8) Vilsonovo (15) Vilsonovo (16) Vilsonovo (13) Vilsonovo (17) Vilsonovo (14) Vilsonovo (19) Vilsonovo (4) Vilsonovo (3) BHY 8506 Vilsonovo (18) Vilsonovo (20)

U subotu 11.08. 2018. godine i zvanično je završeno 47. Takmičenje poštanskih operatera Jugoistočne Evrope u brzom hodanju. Ovo takmičenje svečano je otvorio generalni direktor „JP BH Pošta“ d.o.o. Sarajevo, Mirsad Mujić. Održane su dvije trke – muška i ženska. Prva na rasporedu u 16.15 sati je trka za žene na 5.000, a u 17 sati nastupa muški tim na 10.000 m. Svečana dodjela medalja i pehara održana je u 19 sati. Nakon ceremonije zatvaranja takmičenja održan je zabavni program za sve učesnike ove manifestacije i građane.

Ove godine više od 40 takmičara došlo je iz 6 zemalja, poštanskih operatera – Albanije, Rumunije, Slovenije, Makedonije, Turske i Bosne i Hercegovine.

Takmičenje poštanskih operatera u brzom hodanju postalo je tradicionalno i datira još iz 1977. godine kao primjer integracije, društvene solidarnosti, baštinjena kulture i tradicije svih zemalja Jugoistočne Evrope. Cilj ovog takmičenja je gajiti dobre odnose među poštanskim operaterima, gajiti sportski duh i njihovu motivaciju. Takmičenje svih ovih godina praktikuje ista pravila učešća – trke individualnih takmičara koje se ogledaju u ženskim i muškim predstavnicima poštanskih operatera, te ekipne nagrade koje dobijaju najbolje rangirane ekipe.

Poslije održanih utrka pristupilo se i proglašenju pobjednika. U konkurenciji žena, na utrci 5.000 m, treće mjesto i bronzanu medalju osvojila je Fatma Temel, Pošte Turske, drugo mjesto je osvojila njena kolegica Gulsen Eser, dok je prvoplasirana bila takmičarka iz Pošta Turske, Esra Saglam.

U konkurenciji muškaraca u brzom hodanju na 10. 0000 m, treće mjesto osvojio je Castersku Vasile Claudiu iz Pošta Rumunije, drugo mjesto pripalo je Hanifi Cobanoglu iz Pošta Turske, dok je prvo mjesto pripalo njegovom kolegi, predstavniku Pošta Turske, Serkan Doganu.

Kada je u pitanje ekipno takmičenje u konkurenciji žena na 5.000 m, treće mjesto osvojila je ekipa Pošte Makedonije, drugo mjesto osvojila je ekipa BH Pošte, dok je prvo mjesto pripalo ekipi Pošte Turske.

U konkurenciji muškaraca u ekipnom takmičenju treće mjesto osvojila je Pošta Makedonije, drugo mjesto osvojila je Pošta Rumunije, dok je prvo mjesto osvojila Pošta Turske.

U međuvremenu ovog takmičenja generalni direktor Pošta Turske Kenan Bozgeyiku predao je vrijednu donaciju, deset poštanskih motocikla, generalnom direktora “JP BH Pošta” d.o.o. Sarajevo, Mirsadu Mujiću.

Poslije završetka proglašenja pobjednika, generalni direktor “JP BH Pošta” d.o.o. Sarajevo, Mirsad Mujić i zvanično je zatvorio 47. Takmičenje poštanskih operatera Jugoistočne Evrope u brzom hodanju. Zahvalio se svim učesnicima ovogodišnjeg Međunarodnog takmičenjema, čestitao svim pobjednicima, zaželio ugodan boravak u Sarajevu, kao i dobar provod i druženje uz kulturno-zabavni program koji je uslijedio poslije zatvaranja poštanskih igara i trajao do kasno u noć.