CYBER3
CYBER3
CYBER3

Poštovani korisnici,
obavještavamo vas da su znak i logo BH Pošte ponovo zloupotrebljeni od strane cyber napadača koji su ovog puta iskoristili korisnike online platforme OLX s kojima imamo integrisanu uslugu brze pošte, te su pokušali dobiti podatke o njihovim bankovnim karticama.

Molimo vas da svoje bankovne podatke ne šaljete na zahtjeve koji vam stignu putem poruka ili mailova sa nepoznatih brojeva i adresa, jer BH POŠTA NE TRAŽI SVOJIM KORISNICIMA LIČNE PODATKE U SMISLU BROJA KARTICE I DRUGE SIGURNOSNE PODATKE. Svaki takav pokušaj najvjerovatnije je zloupotreba.

Napominjemo da je BH Pošta poduzela sve što je bilo u okviru naših mogućnosti, a kako bi spriječila ovakve napade na korisnike. Svaki napad u kojem se zloupotrebljava ime BH Pošte, znak, logo ili domena, prijavljen je i registrovan u institucijama koje se bave borbom protiv cyber kriminala.

I dalje vas molimo da sve što vam je sumnjivo prijavite na oficijelnim Facebook i Instagram profilima BH Pošte ili na adresi: info@posta.ba ili da se obratite policiji. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama stati u kraj napadačima koji imaju za cilj sticanje finansijske koristi, varajući građane, a pod lažnim imenima i oznakama firmi.