BH Poste
BH Poste
Preporod2
BH Poste Preporod2

Kompanija BH Pošta dobitnik je Zahvalnice Islamskih informativnih novina (IIN) “Preporod” za jednog od najboljih poslovnih partnera. Ovo priznanje uručeno je generalnom direktoru BH Pošte Mirsadu Mujiću na Svečanoj akademiji u Gazi Husrev- begovoj biblioteci u Sarajevu, koja je održana u povodu 50. godišnjice kontinuiranog izlaženja IIN “Preporod”.
U povodu obilježavanja ovog značajnog jubileja prisutnima se obratio reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović koji je, između ostalog, kazao da je “Preporod” donosio nove reformističke ideje, promovirao islam, afirmirao obrazovanje, savremeno interpretiranje kur’anskih i hadiskih sadržaja i moralno ponašanje.
Glavna urednica “Preporoda” Senada Tahirović istakla je da “Preporod” pola stoljeća bilježi puls živog nepokorenog srca naroda, Islamske zajednice, te da je “Preporod” vjerna “knjiga pamćenja” uspona, stradanja, zatišja i bura, ali i svjedok ustrajnosti i uspjeha.
Na svečanosti su dodijeljena javna priznanja i plakete pojedincima za razvoj i uspješnu saradnju sa “Preporodom”, dok su kompanijama, među kojima je i BH Pošta, uručene Zahvalnice za poslovne partnere.
Prvi broj “Preporoda”, koji je izašao kao glasilo Udruženja illmije, štampan je prije 50 godina u tiražu od 10.000 primjeraka.