Master2
Master2
Master2

U sklopu realizacije Pilot projekta od 10. februara 2020. godine u 12 sarajevskih poštanskih jedinica BH Pošte počeo je sa radom sistem kartičnog plaćanja režija i drugih usluga bez naknade za kartično plaćanje, što znači da će se usluga kartičnog plaćanja na šalterima BH Pošte pružati pod istim uslovima kao plaćanje gotovinom.
Do sada se plaćanje karticom tretiralo kao podizanje gotovine što je podrazumijevalo i određenu proviziju.
Građani na ovaj način od sada mogu svoje obaveze plaćati brzo, sigurno i jednostavno, sa još boljom kontrolom i uvidom u potrošnju.
Kartično plaćanje bez naknade podrazumijeva da se prilikom plaćanja karticom neće obračunavati provizija na kartično plaćanje, dok cijene za poštanske usluge ostaju na snazi po važećem Cjenovniku BH Pošte.

Usluga kartičnog plaćanja bez naknade za kartično plaćanje dostupna je za sve korisnike MasterCard, Maestro, Visa, Visa Classic i Visa Electron platnih kartica i to u sljedećim jedinicama BH Pošte na području Kantona Sarajevo:

 

Napominjemo da je predviđeno vrijeme trajanja Pilot projekta kartičnog plaćanja na gore navedenim šalterima BH Pošte 6 mjeseci, tj. do 27.07.2020. godine.