U subotu, 6.6.2015. godine, na dan dolaska poglavara Katoličke crkve, pape Franje, u BiH, “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo izdaće poštansku marku i FDC koverat ”Pohod pape Franje Bosni i Hercegovini”. Poštanska marka ”Pohod pape Franje Bosni i Hercegovini” biće izdata u sklopu vanrednih izdanja poštanskih maraka u 2015. godini. Marka sa motivom “Lik pape Franje” izaći će u tiražu od 10.000 primjeraka, sa nominalnom vrijednosti od 1,50 KM. Autor poštanske marke je zaposlenik BH Pošte, Tamer Lučarević.
Podsjećamo, poglavar Katoličke crkve, papa Franjo posjetiće Sarajevo 6. juna, te će se na stadionu Koševo obratiti svim vjernicima iz BiH i regiona.
Sveti otac Franjo drugi je poglavar Katoličke crkve koji će doći u pohod BiH. Posljednji je to uradio papa Ivan Pavao II koji je u dva navrata posjetio vjernike u BiH, i to u Sarajevu i Banja Luci.
Moto papinog dolaska u Sarajevo je “Mir vama”, koji je ujedno i poruka svim stanovnicima BiH i svim ljudima dobre volje. Njegova posjeta sigurno je jedna od najznačajnih za BiH.