Ab 2
Ab 2
Ab 2

Javno preduzeće BH Pošta uzelo je učešće na najvećeoj eCommerce konferenciji “Let’s do eCommerce: Beyond Boundaries” koja je juče održana u sarajevskom hotelu „Hills”. Više od 300 učesnika imalo je priliku čuti iskustva i vizije o razvoju e-trgovine širom svijeta. Trideset predavača nastojalo je obuhvatiti sve relevantne teme i trendove unutar eCommerce industrije, posebno se osvrćući na daljnji razvoj e-trgovine ne samo u Bosni i Hercegovini nego i u svijetu.

Šefica Službe brze pošte, Aida Bučo bila je jedna od panelistica konferencije, te je govorila o tome kako se sa povećanjem e-trgovine širi i dostavna djelatnost. Potvrdila je da je BH Pošta sa uslugom BH PostExpress koju realizira sa druga dva bh. poštanska operatera jedan od najtraženijih dostavljača u BiH. Dodala je da se kontinuirano radi na širenju ove usluge i na podizanju njene kvalitete što zahtijeva poseban pristup u strategiji njenog razvijanja, pogotovo ako se uzme u obzir to da potražnja na tržištu diktira kretanje ponude usluga i njihovo napredovanje i prilagođavanje. Takođe je predstavila i druge usluge BH Pošte, posebno se osvrćući na PostPak, regionalnu uslugu koja korisnicima iz BiH, Crne Gore i Srbije nudi po pristupačnijim naknadama razmjenu otkupnih pošiljaka.

Ovo je druga godina kako BH Pošta učestvuje u konferenciji koja pomijera granice e-trgovine i nudi inovacije i pristupe u skladu sa svjetskim trendovima. Organizator manifestacije je Asocijacija za internet trgovinu “eComm” u Bosni i Hercegovini, a ove godine projekat je podržalo više od 50 partnera, među kojima je i BH Pošta.