Turnir
Turnir
Turnir

Kao i ranijih godina, “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo će i ove godine podržati i sponzorisati 28. Tradicionalni međunarodni bajramski turnir u malom nogometu. Turnir će se održati uz bajramske mubarek dane, 12., 13. i 14. avgusta 2019. godine u Sarajevu, u organizaciji Udruženja FK i KMF Vrbanjuša, Sarajevo.

Tim povodom jučer je u prostorijama Generalne direkcije BH Pošte održan sastanak na kojem se razgovaralo o organizaciji 28. Bajramskog turnira u malom nogometu. Sastanku su prisustvovali generalni direktor BH Pošte Mirsad Mujić, direktor Službe marketinga BH Pošte Mugdim Mandžuka te predsjednik Organizacionog odbora turnira Elvir Švrakić, zatim Adnan Džindo, predsjednik Skupštine FK Željezničar i pomoćnik ministra za sport u Vladi Federacije BiH i Alija Hadžiosmanović Braco, predsjednik FK Vrbanjuša.Na turniru i ove godine učestvuju eminentni klubovi iz Bosne i Hercegovine i inostranstva. Održavanjem ove manifestacije i cjelokupnog programa, obogaćuje se bajramska atmosfera u gradu, a osim bajramskog obilježja, ovaj sportski događaj ima i ulogu u afirmaciji fizičke kulture i stvaranju zdravih međuljudskih odnosa i tolerancije te edukaciju djece i omladine.

BH Pošta, kao društveno odgovorna kompanija, prepoznala je značaj ovog turnira i pružila podršku sportskom događaju, koji tradicionalno okuplja brojne sportiste i ljubitelje malog nogometa. Turnir će biti održan u KSC Skenderija.