R01

Generalni direktor “JP BH POŠTA” d.o.o Sarajevo uručio je danas članu Predsjedništva BiH, Bakiru Izetbegoviću prigodnu poštansku marku “Mersad Berber – Alegorija Bosne”.

Marka je izdata u povodu Prve retrospektivne posthumne izložbe Mersada Berbera, jednog od najvećih bosanskohercegovačkih umjetnika, a član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović bio je pokrovitelj ove izložbe koja je postavljena u sarajevskoj Vijećnici do 6. septembra.

Tokom razgovora u Predsjedništvu istaknuto je da prigodna poštanska marka “Mersad Berber-Alegorija Bosne”, ali i ostala filatelistička izdanja posvećena Berberu, svijetu šalju poruke ljepote i sjećanja na velikana, ali i ponosa što je Bosna i Hercegovina imala takvog umjetnika.

Iz  BH POŠTE najavljeni su i drugi slični projekti, posvećeni očuvanju bosanskohercegovačke tradicije i istorije, te sjećanja na ličnosti koje su obilježile istoriju BiH.

Direktor “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo, Mirsad Mujić informisao je gospodina Izetbegovića i o drugim poslovnim projektima našeg uspješnog preduzeća.