IMG 3647
IMG 3647
IMG 3651
IMG 3654
IMG 3647 IMG 3651 IMG 3654

Emina Hodžić i Dino Durmić, novinari i inicijatori Novinarske nagrade „Nino Ćatić”, posjetili su generalnog direktora „JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo gosp. Mirsada Mujića. Tom prilikom, novinari Hodžić i Durmić su ispred Udruženja „Biti novinar” iz Tuzle generalnom direktoru Mujiću uručili specijalnu plaketu za podršku pri realizaciji dodjele nagrade „Nino Ćatić”.

Dodjela nagrade „Nino Ćatić” prvi put je održana 2020. godine u Memorijalnom centru Potočari, a ustanovljena je u cilju očuvanja sjećanja na novinara Nihada Ninu Ćatića koji se u ratu javljao iz Srebrenice i javnost informisao o stradanju stanovništva u tom gradu.

Ćatić se posljednji put javio iz Srebrenice 10. jula 1995. godine u program RTV Bosne i Hercegovine i od tada mu se gubi svaki trag. Udruženje „Biti novinar” iz Tuzle potrudilo se da ime Nihada Ćatića ne bude zaboravljeno te su i ustanovili nagradu „Nino Ćatić” koja se dodjeljuje u više novinarskih kategorija.

BH Pošta je ove godine pružila značajnu podršku u realizaciji dodjele novinarske nagrade „Nino Ćatić”.

– BH Pošta je kroz različite aktivnosti dokazala da je društveno odgovora kompanija koja je uvijek podržavala projekte vezane za historiju BiH i značajne ličnosti koje su u njoj ostavile traga. Prepoznali smo značaj novinarske nagrade „Nino Ćatić” jer kroz tu nagradu čuvamo sjećanje na novinara Ćatića, ali i na sve ostale srebreničke žrtve- kazao je generalni direktor Mujić.