Srebrenik (5)
Srebrenik (5)
Srebrenik (3)
Srebrenik (2)
Srebrenik (1)
Srebrenik (5) Srebrenik (3) Srebrenik (2) Srebrenik (1)

Dobro srce našeg poštara Mirheta Salihbašića iz Sladne kod Srebrenika odmah je reagovalo na tregediju koja je zadesila porodicu Beganović sa njegovog dostavnog rejona Gornji Srebrenik. Porodici Beganović je u požaru 19.01.2022. godine izgorio sprat i krov kuće u kojoj su živjeli.

Za tragediju koja je zadesila njegove sugrađane, poštar Mirhet je saznao odmah, te je hitno pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za unesrećenu porodicu koja je u trenu izgubila sve što je godinama stvarala i gradila. Kaže da je želio s njima da podijeli tugu i bol i da je imao potrebu odmah im pomoći. Njegovom apelu odazvale su se i brojne kolege iz pošte u Srebreniku, te se vijest o skupljanju pomoći za Beganoviće brzo proširila i cijelim Srebrenikom. Tako su u roku od par dana dobri ljudi, na čelu sa našim poštarom Salihbašićem, skupili novac i uručili ga porodici čiji je dom stradao u požaru. Zahvaljujući njegovoj brzoj reakciji dom Beganovića već je u procesu adaptacije.

Da je poštar Mire, kako ga njegovi najbliži zovu, poseban, znamo i iz priče od prije nekoliko godina kada je naš Mire na sličan način pomogao u renoviranju trošne kuće u kojoj je u nehumanim uslovima živjela starica Tima sa svojih dvoje djece. Naš hrabri poštar iz Srebrenika kaže da ne može ostati ravnodušan na tužne životne priče, te da će uvijek, koliko mu mogućnosti budu dozvoljavale, priteći prvi u pomoć.

Skoro su domaća i svjetska javnost i mediji bili oduševljeni pričom iz Tuzle kada je naš mladi poštar Ismet Jašarević obradovao poklonima dvojicu dječaka. Skromnost i želja našeg poštara da obraduje djecu za Novu godinu zadivili su svijet, te su uslijedile i brojne pozitivne reakcije.

BH Pošta je ponosna na svoje zaposlenike koji su prije svega dobri i hrabri ljudi, požrtvovane kolege i koji su, uprkos teškom poslu koji svakodnevno obavljaju, uvijek spremni pomoći svojim komšijama s kojima često dijele one prave ljudske sudbine i priče.

Vaša BH Pošta