Obustava dostave i prijema pošiljaka subotom za područje Pošta Srpske

Povodom proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID – 19) na području Federacije BiH, te u skladu sa prethodnim obavještenjima o skraćenom radnom vremenu poštanskih jedinica, obavještavamo korisnike da može doći do kašnjenja u preuzimanju i dostavi pošiljaka brze pošte.

Prijem i dostava pošiljaka brze pošte – BH POSTEXPRESS obavlja se radnim danima i subotom na području Federacije BiH, odnosno na dostavnom području “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo i Hrvatske pošte Mostar.

Prijem i dostava pošiljaka radnim danima vrši se u skladu sa radnim vremenom dostavne pošte. Prijem i dostava pošiljaka subotom vrši se redovno iako poštanske jedinice trenutno subotom ne rade.

Na dostavnom području Pošta Srpske, prijem i dostava pošiljaka na adresi korisnika počevši od 28.03.2020. godine neće se vršiti subotom. Za pošiljke primljene za područje Pošta Srpske subota će se tretirati kao neradni dan. S tim u vezi došlo je do izmjene standarda uručenja pošiljka brze pošte na području Pošta Srpske, što znači da će pošiljke preuzete petkom sa rokom uručenja D+1 biti na dostavi ponedjeljkom.

Preuzimanje pošiljaka brze pošte koje bi se u pravilu vršilo subotom na području Pošta Srpske, vršit će se ponedjeljkom.

Pošiljke BH POSTEXPRESS preuzete subotom na području BH POŠTE redovno se otpremaju prema Poštama Srpske, te su na dostavi u ponedjeljak, odnosno u utorak u zavisnosti od standarda uručenja odredišne pošte.

S obzirom na određeni broj lica u izolaciji, napominjemo da može doći do kašnjenja/nemogućnosti uručenja pošiljaka.

Za sva pitanja i pojašnjenja na raspolaganju je Odsjek za podršku korisnicima – call centar “JP BH POŠTA” u periodu 07:30 do 16:00h radnim danima i subotom od 07:30 do 13:30h.

Sve informacije možete dobiti i putem telefona 1312.