Poštovani korisnici,
obaviještavamo vas da „JP BH POŠTA” d.o.o Sarajevo kao društveno-odgovorna kompanija preduzima sve neophodne mjere kako bi se proces pružanja usluga građanima održao sve dok to objektivne okolnosti dozvoljavaju. Stoga, poštujući zaključke i preporuke usvojene na državnom i entitetskim nivoima u borbi protiv korona virusa, „JP BH Pošta“ d.o.o. Sarajevo poduzima sve potrebne mjere zaštite u svakodnevnom obavljanju aktivnosti, kako unutar naše firme, tako i u odnosu sa našim korisnicima.
Svi radnici BH POŠTE, posebno dostavljači, poštari i šalterski radnici pridržavaju se mjera koje je usvojio Krizni štab, što se posebno odnosi na povećan oprez u svakodnevnom kontaktu sa korisnicima, te obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica, korištenje dezinfekcijskih sredstava, kao i održavanje preporučene distance u mjeri u kojoj je to izvodljivo prilikom uručenja pošiljki.
U skladu sa preporukama, redovno se vrši dezinfekcija transportnih vozila, pošta, odnosno svih službenih prostorija u kojima se obavlja prijem, prerada i otprema pošiljki, te onih u kojima se pružaju usluge korisnicima.
Poštovani korisnici, apelujemo na sve vas od kojih se pošiljke preuzimaju i/ili kojima se pošiljke uručuju na adresi da koristite maske, rukavice i vlastite olovke za potpis dokumentacije, kao i da se tom prilikom pridržavate preporučenih mjera socijalne distance.
S obzirom na trenutnu situaciju očekujemo vaše razumijevanje, ali i odgovornost u poštivanju propisanih mjera zaštite i socijalne distance, kako bismo jedni druge zaštitili u mjeri u kojoj je to moguće.
„JP BH POŠTA” d.o.o Sarajevo ostaje na usluzi svojim korisnicima uz poštivanje svih propisanih mjera i preporuka.