Posta I Pozoriste 1
Posta I Pozoriste 1
Posta I Pozoriste 2
Posta I Pozoriste 1 Posta I Pozoriste 2

“JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo i Narodno pozorište Sarajevo potpisali su Ugovor o nastavku uspješne poslovne saradnje kao kontinuitet podrške BH Pošte i duboke posvećenosti umjetnosti i kulturnom razvoju društvene zajednice.

U vremenima izazova u oblasti kulture, prepoznali su važnost očuvanja i podrške Narodnom pozorištu Sarajevo kao nezaobilaznom dijelu naše kulturne baštine.

“BH Pošta i Narodno pozorište Sarajevo ne dijele samo komšiluk. Imaju i mnogo toga zajedničkog u svome radu. Pokazali su i pokazuju snagu i vitalnost, da može se ipak “biti star, a biti mlad” – rekao je generalni direktor “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo, dr. sci. Mirsad Mujić.
“Ni Pozoriše ni Pošta nisu ustuknuli pred najezdom novih medija i tehnologija. I sada su tu. Pozorište s bogatim i inovativnim repertoarom, prisutno na domaćoj i međunarodnoj kulturnoj mapi. Pošta je tu s paletom usluga koja prednjači na domaćem i ne zaostaje na međunarodnom tržištu poštanskih usluga.” – istakao je direktor Mujić.

“S ponosom ističem da je saradnja s “JP BH POŠTA” važna za razvoj Narodnog pozorišta u njegovanju visoke kritičke kulture. Svaka društveno odgovorna kompanija poput BH Pošte treba da doprinosi zajedno sa umjetničkom produkcijom atmosferi Sarajeva čineći od našeg grada metropolu sa kulturnim i sportskim sadržajima kojim se možemo ponositi. Na tom fonu je naša saradnja pokazala izvrsne rezultate koje je prepoznala pozorišna publika i korisnici usluga BH Pošte” – izjavio je direktor Narodnog pozorišta Sarajevo, Dino Mustafić.

Iz BH Pošte i Narodnog pozorište Sarajevo istakli su da se raduju daljnjem razvoju ovog plodonosnog partnerstva i uvjereni su da će zajedno postići još mnoge uspjehe u promovisanju umjetnosti koja povezuje, edukuje i inspiriše.