IMG 3642
IMG 3642
IMG 3641
IMG 3765
IMG 20181013 103250 Resized 20181016 010623798
IMG 3753
IMG 3642 IMG 3641 IMG 3765 IMG 20181013 103250 Resized 20181016 010623798 IMG 3753

U Blagaju su tokom vikenda održane Prve poštanske igre u organizaciji Sindikata BH Pošte. Svjetski dan pošte – 9. oktobar bio je povod za održavanje, a domaćin sindikat Centra pošta Sarajevo.

Otvorenju Prvih poštanskih igara, osim takmičara prisustvovali su i izvršni direktor Sektora za poštanski promet BH Pošte, Neziran Đogo, te direktori Centara pošta Sarajevo Šemso Cerić, Zenica Naidin Ahmetspahić, Mostar Senid Balić i Goražde Safet Sijerčić.

U radničkim sportskim igrama učestvovale su sve Osnovne sindikalne organizacije: Generalna direkcija, Glavni poštanski centar i Centri pošta Sarajevo, Tuzla, Bihać, Mostar, Zenica, Travnik i Goražde.

Takmičenje je bilo održano u šest disciplina i to u ekipnom i pojedinačnom takmičarskom dijelu, sa gotovo 185 takmičara i preko 200 učesnika i gostiju. Sportske discipline u kojima su “poštari i poštarke” odmjeravali snage bile su: mali nogomet, odbojka, brzo hodanje, stoni tenis, šah i pikado.

U disciplini brzo hodanje – žene 1. mjesto je osvojila Zlata Hadžić – Generalna direkcija, 2. mjesto Aiša Ulemić iz OSO CP Travnik i 3. mjesto Sanela Dervišević iz OSO CP Zenica.
Brzo hodanje – muškarci: 1. mjesto Mustafa Omerović OSO CP Goražde, dok je drugo i treće mjesto pripalo OSO CP Sarajevo i to Senadu Barakoviću i Jasminu Klempiću.
Plakete u brzom hodanju dodijeljene su Senadu Barakoviću i Ibrahimu Kurdiji, kojima su ovo bile prve poštanske igre, a ujedno i posljednje zbog odlaska u penziju.

U takmičenju za titulu najboljih šahista među “poštarima”, 1. mjesto i medalju osvojio je OSO CP Goražde odnosno Sead Dardagan dok su Sead Bajrektarević i Šahbaz Sultanić ispred OSO CP Tuzla osvojili 2. i 3. mjesto.

Muške i ženske ekipe takmičile su se i u pikadu. U konkurenciji žena 1. mjesto osvojila je Enisa Mesihović iz OSO CP Sarajevo, 2. mjesto Arnela Vugdalić iz OSO CP Zenica, a 3. mjesto pripalo je takmičarki Ismihani Suhić takođe iz Zenice.

OSO CP Mostar je osvojio 1. i 2. mjesto u disciplini pikado – muškarci i to Amel Obad i Haris Kmetaš, dok je 3. mjesto osvojio Minel Žilić iz OO CP Sarajevo.

Održano je i takmičenje u stonom tenisu i to u obe konkurencije. Kod žena najsupješnija je bila Štefica Lukic iz OSO CP Tuzla, srebro je pripalo Branki Bajić iz Generalne direkcije, a bronza je otišla u OSO CP Zenica, Arneli Vugdalić.

U istoj disciplini kod muškaraca, OSO CP Sarajevo se okitio i zlatom i bronzom. Zlato je otišlo u ruke Nehre Višće, a bronza Šemsudinu Šali. Srebro je osvojio Edin Dželihodžić iz OSO CP Travnik.

Jedna od disciplina je bila i odbojka za žene u kojoj su 1. mjesto odnijele žene iz OSO CP Sarajevo, 2. mjesto iz OSO CP Tuzla i 3. mjesto iz OSO CP Bihać.

U malom nogometu se takmičilo čak šest ekipa tako da je ova disciplina imala najveći broj i učesnika i navijača. Finale su sa tribina ispratili svi učesnici igara uz fantastično navijanje.

U finalu su igrale ekipe OSO CP Sarajevo i OSO CP Tuzla, a zlato i pehar je osvojila ekipa iz Sarajeva. Za treće mjesto su se borile ekipe OSO CP Bihać i Generalna direkcija – GPC, gdje se do samog kraja nije znao pobjednik. Ipak penali su presudili da 3. mjesto osvoji ekipa iz OSO CP Bihać. Za najboljeg igrača proglašen je Kemal Tahirović iz OSO CP Sarajevo, a za najboljeg golmana Bekir Hodžić iz OSO CP Tuzla. Najbolji strijelac je Rifet Šahinović iz OSO CP Bihać.

Prve poštanske igre su prošle u lijepom takmičarskom duhu, dobrom raspoloženju, sklapanju novih prijateljstava, razmjeni iskustava i prije svega jačanju jedinstva poštanskih radnika. “Poštari” su pokazali da sportske aktivnosti utiču pozitivno na svakog pojedinca, oslobađaju od stresa i negativne energije, što se jednako odražava i na postizanje boljeg poslovnog uspjeha na radnim mjestima. To je, kako kažu takmičari, ujedno i poruka koja je poslana sa Prvih poštanskih igara u Blagaju.