Obrazovanje (1)
Obrazovanje (1)
Obrazovanje (2)
Obrazovanje (3)
Obrazovanje (4)
Obrazovanje (5)
Obrazovanje (6)
Obrazovanje (7)
Obrazovanje (11)
Obrazovanje (10)
Obrazovanje (9)
Obrazovanje (8)
Obrazovanje (1) Obrazovanje (2) Obrazovanje (3) Obrazovanje (4) Obrazovanje (5) Obrazovanje (6) Obrazovanje (7) Obrazovanje (11) Obrazovanje (10) Obrazovanje (9) Obrazovanje (8)

Danas je u prostorijama Udruženja “Obrazovanje gradi BiH” u Sarajevu održana promocija poštanske marke BH Pošte koja je izdata povodom 25. godišnjice postojanja ovog Udruženja.

“JP BH Pošta” d.o.o. Sarajevo podržalo je inicijativu Udruženja da se pridruži u obilježavanju ove značajne godišnjice. Autorica marke je Nađa Čengić. Nominalna vrijednost je 1 KM, a tiraž 10.000 primjeraka. Odštampan je i prigodan FDC koverat.

Izvršni direktor Sektora za poštanski promet BH Pošte, Neziran Đogo obratio se prisutnima i podsjetio koliko je Udruženje “Obrazovanje gradi BiH” važno, pogotovo zbog svog nastanka u jednom od najgorih perioda za našu državu, za Sarajevo, 1994. godine. Posebno je istakao humanu misiju kojom se Udruženje vodi, sa ciljem da pomogne djeci, žrtvama rata i ugroženim kategorijama mladih. “BH Pošta će i dalje podržavati rad Udruženja “Obrazovanje gradi BiH”, kao i drugih organizacija čija je misija humanost i pomoć najmlađim članovima našeg društva” – istakao je Đogo.

Izvršni direktor Udruženja, Jovan Divjak naveo je da je BH Pošta i ranije podržavala Udruženje otkupljivanjem kalendara. Napomenuo je da je kalendar jedan izvor kojim se osigurava između 40 i 50 stipendija tokom godine. Posebno je izrazio zadovoljstvo što će sad poštanska marka na kojoj piše Udruženje “Obrazovanje gradi BiH” krenuti na put oko svijeta.

Video