IMG 5722
IMG 5722
IMG 5711
IMG 5741
IMG 5750
IMG 5753
IMG 5761
IMG 5722 IMG 5711 IMG 5741 IMG 5750 IMG 5753 IMG 5761

Danas je u okviru Porodičnog dana Općine Novo Sarajevo promovisana poštanska marka “Vilsonovo šetalište”. BH Pošta izdala je ovu marku u tiražu od 500.000 primjeraka, nominalne vrijednosti 0,90 KM, a autorica je naša dizajnerka Sunita Hamzić.

BH Pošta svojim filatelističkim izdanjima nastoji što više pažnje posvetiti prirodnim i svim drugim ljepotama naše zemlje, naših gradova, mahala, ulica. Tako je i ova poštanska marka, osim što je posvećena ljepoti, posvećena i značaju Vilsonovog šetališta.

Izvršni direktor Sektora za poštanski promet BH Pošte, Neziran Đogo obratio se prisutnima i naglasio da je Vilsonovo šetalište kao oaza grada Sarajeva zaslužilo svoju poštansku marku.
“BH Pošta kao dobar komšija svjestan je značaja Vilsonovog šetališta ne samo za građane Sarajeva već i za sve one koji posjećuju naš grad. Zato je važno da poštanske marke putuju svijetom predstavljajući Bosnu i Hercegovinu i njene građane u najljepšem i najboljem svjetlu”, istakao je Đogo.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo pozdravio je inicijativu BH Pošte da učestvuje u jednom od Porodičnih dana koje ova općina redovno organizuje, a posebno je zahvalio na poštanskoj marki koja će zauvijek biti svjedok značaja Vilsonovog šetališta za sve građane općine i grada.

Inače, septembar je bogat filatelističkim izdanjima. Već je izašla serija poštanskih maraka sa motivima domaćih žitarica, a do kraja mjeseca izlazi još jedna posebna marka sa motivom “Travničke tvrđave”.

U pripremi je i Katalog svih izdanja poštanskih maraka BH Pošte od 1993. do 2018. godine, koji će svjetlost dana ugledati 9. oktobra, na Svjetski dan pošte.

Sva izdanja poštanskih maraka možete pronaći na: https://postshop.posta.ba/