“Vrelo Miljacke” Motiv Za Nove Poštanske Marke Povodom Svjetskog Dana Turizma

“Vrelo Miljacke” motiv za nove poštanske marke povodom Svjetskog dana turizma

Danas je povodom Svjetskog dana turizma u promet puštena serija dvije poštanske marke BH Pošte sa motivom „Vrelo Miljacke”. Autor je naš dizajner Abdulah Branković, a odštampane su u tiražu od 20.000. Broj maraka u tabaku je 10, a nominalna vrijednost 1,70 KM. Izdali smo i prigodan FDC koverat u tiražu od 150 komada, vrijednosti po 2 KM.

Svjetski dan turizma prilika je da se promiče svijest o važnosti turizma, kroz njegove društvene, kulturološke i druge vrijednosti. Za BH Poštu Svjetski dan turizma prilika je da kroz poštanske marke koje putuju svijetom, promovišemo prirodne ljepote Bosne i Hercegovine.

Rijeka Miljacka sa svojim mostovima je jedan od simbola Sarajeva. Miljacka nastaje od dvije udružene rijeke, Paljanske Miljacke, koja izvire jugoistočno od centra Pala na sjevernom obronku Ravne Planine i Mokranjske Miljacke, koja izvire pod ograncima planine Romanije. Nekoliko kilometera istočno od Sarajeva u selu Dovlići, ove dvije pritoke se spajaju u Miljacku. Miljacka dalje teče (21,2 km) na zapad, kroz Sarajevo, odakle nastavlja svoj put prema rijeci Bosni u koju se uliva. Na vrelu Paljanske Miljacke voda je gotovo uvijek iste temperature – od 6 do 6,5 °C. Kvalitet ove planinske vode je veoma pogodan za pastrmke.

Jedan od simbola Sarajeva krasi ove godine marke posvećene turizmu, a sva filatelistička izdanja BH Pošte korisnici mogu pronaći na našim šalterima ili na PostShopu: https://postshop.posta.ba/

Normalizacija Stanja Nakon Poplava U Italiji

Normalizacija stanja nakon poplava u Italiji

Ovlašteni poštanski operator Italije, Poste Italiane, obavijestili su nas da je nakon velikih poplava na područjima Emilia Romagna and Marche ukinuto stanje prirodne nepogode te je uspostavljeno normalno odvijanje poštanskog prometa.

Osim toga, za građane koji su se morali iseliti zbog prirodne nepogode, organizovani su specijalni punktovi za preuzimanje poštanskih pošiljki u pogođenim oblastima.

Otežano Odvijanje Poštanskog Prometa U Maroku

Otežano odvijanje poštanskog prometa u Maroku

Ovlašteni poštanski operator Maroka, Poste Maroc, obavještava da je nakon razornog zemljotresa na području Marakeša i Agadira oštećena ili uništena infrastruktura, što je dovelo do poremećaja u poštanskom prometu.

Zbog toga će doći do velikih kašnjenja u preradi, prijenosu i dostavi svih vrsta međunarodnih poštanskih pošiljki u otpremi i prispijeću.

U Grčkoj I Italiji Kašnjenja U Dostavi Pošiljaka

U Grčkoj i Italiji kašnjenja u dostavi pošiljaka

Ovlašteni poštanski operater Grčke, Hellenic Post, obavijestio nas je da je usljed velikih poplava došlo do odrona zemlje, što je dovelo do poremećaja u poštanskom prometu. Zbog toga će doći do velikih kašnjenja u preradi, prenosu i dostavi svih vrsta međunarodnih poštanskih pošiljaka u otpremi i prispijeću.

Ovlašteni poštanski operator Italije, takođe nas je obavijestio da je zbog nedavnih problema u vezi sa razmjenom elektronskih podataka za poštanske pakete i EMS pošiljke u otpremi i prispijeću došlo do veće koncentracije poštanskih paketa i malih paketa, uključujući i pošiljke sa robom manje vrijednosti (do 150 Eura) što dovodi do kašnjenja u njihovoj dostavi.

Isplaćene Avgustovske Penzije

Isplaćene avgustovske penzije

Naši vrijedni poštari isplatili su i avgustovske penzije na vrijeme svim našim korisnicima koji svoj novac primaju preko BH Pošte.
Za brzu isplatu penzija početkom svakog mjeseca ulažemo maksimalan trud kako naši penzioneri ne bi dugo čekali na svoj novac.
Hvala vam na ukazanom povjerenju i što koristite našu uslugu isplate penzija na kućnoj adresi!
Mi smo tu zbog Vas!

Zbog štrajka Moguća Kašnjenja U Poštanskom Saobraćaju U Italiji

Zbog štrajka moguća kašnjenja u poštanskom saobraćaju u Italiji

Ovlašteni poštanski operator Italije, Poste Italiane, obavještavaju da se mogu očekivati kašnjenja u preradi, prijenosu i dostavi svih vrsta međunarodnih poštanskih pošiljki u otpremi i prispijeću, nakon opšteg 24- satnog štrajka, koji obuhvaća i osoblje na aerodromima u toj državi.

Ovaj štraj najavljen je za petak, 08.septembra 2023. godine.

Na Otvaranju Juventafesta 2023 Promovisana Poštanska Marka Posvećena Teatarskom Festivalu Mladih

Na otvaranju Juventafesta 2023 promovisana poštanska marka posvećena teatarskom festivalu mladih

Sinoć je u Pozorištu mladih u Sarajevu otvoren 11. internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva – Juventafest, u sklopu kojeg je promovisana i poštanska marka posvećena ovom festivalu.
Prisutnima se obratio direktor Službe marketinga „JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo, Edis Đerzić koji je istakao da je BH Pošta ovim izdanjem željela podržati kreativnost, talenat i međunarodnu saradnju mladih u okviru teatra, na kojima festival i počiva.
„BH Pošta je izdavanjem ove poštanske marke iskazala podršku profesorima, glumcima i mladim umjetnicima koji su uključeni u ideju osnivanja i postojanja Juventafesta, teatarskog festivala mladosti kao mjestu za nove ideje, umjetnički izražaj i mjestu druženja mladih iz cijelog svijeta, te zbog činjenice da je festival dio Pokreta za inkluziju” – istakao je direktor Đerzić.
Tokom promocije dodijeljene su plakete i prvi štampani primjerci ove prigodne poštanske marke Adiju Kuburu, autoru marke, njegovom mentoru, profesoru Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo Bojanu Hadžihaliloviću, Adisu Omeroviću, izvršnom koordinatoru Juventafesta i direktorici festivala Jasni Diklić.
Prigodna poštanska marka urađena je u sklopu teme “Euromed Postal – Mediteranski festivali” u tiražu od 10.000, nominalne vrijednosti 3,20 KM, sa 10 maraka u tabaku, a odštampan je i prigodan FDC koverat.
Sva izdanja poštanskih maraka BH Pošte mogu se naći na našim šalterima ili na: https://postshop.posta.ba/
Juventafest traje do 10.09.2023. godine, a ulaz za sve predstave je besplatan.

Na Igmanu Promovisana Poštanska Marka ”Bosanski Oštrodlaki Gonič-barak”

Na Igmanu promovisana poštanska marka ”Bosanski oštrodlaki gonič-barak”

U subotu je u sklopu manifestacije “Druženje lovaca Igman 2023” promovisana poštanska marka ”Bosanski oštrodlaki gonič-barak” koju je BH Pošta izdala povodom 50. godišnjice od postojanja imena naše bosanskohercegovačke autohtone rase psa.

Riječi podrške uputio je generalni direktor BH Pošte dr.sci. Mirsad Mujić koji se obratio prisutnima, te predstavnicima Saveza lovačkih organizacija u BiH i Lovnog kinološkog saveza FBiH uručio prve štampane primjerke ove prigodne poštanske marke.

Poštanska marka je odštampana u 10.000 primjeraka, nominalne vrijednosti 4,40 KM (2×2,20 KM), a autor marke je naš dizajner Abdulah Branković. Odštampan je FDC koverat u tiražu od 150 komada, vrijednosti po 2 KM.

Druženju je prisustvovalo više od 40 lovačkih udruženja iz različitih dijelova države.

BH Pošta Pomogla U Razvoju Nadbiskupijskog Centra „Ivan Pavao II“ U Sarajevu

BH Pošta pomogla u razvoju Nadbiskupijskog centra „Ivan Pavao II“ u Sarajevu

Generalni direktor BH Pošte, dr.sci. Mirsad Mujić i direktor Službe marketinga BH Pošte, Edis Đerzić na poziv dr.vlč. Šime Maršića, ravnatelja Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ u Sarajevu posjetili su ovaj Centar. Vlč. Maršić i dekan sarajevskog dekanata i župnik na Stupu, vlč. Miroslav Ćavar željeli su zahvaliti BH Pošti na svesrdnoj podršci u radu Centra, župe Stup, te drugih institucija Vrhbosanske nadbiskupije.

Generalni direktor BH Pošte, dr.sci. Mirsad Mujić istakao je da je BH Pošta ponosna na višegodišnju saradnju sa Nadbiskupijskim centrom, te da je podrška centru samo jedna u nizu onih koje potvrđuju opredijeljenost BH Pošte da svoju društvenu odgovornost širi i na projekte od religijske važnosti, podržavajući tako i međureligijsku saradnju na čijim osnovama i počiva bh. društvo.

Usaglašen Novi Kolektivni Ugovor Između Uprave I Sindikata BH Pošte

Usaglašen novi Kolektivni ugovor između Uprave i Sindikata BH Pošte

Uprava „Javnog preduzeća BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo sa Reprezentativnim Sindikatom BH Pošte usaglasila je i parafirala prijedlog teksta novog Kolektivnog ugovora za područje djelatnosti poštanskog saobraćaja.

Postizanje dogovora o novom Kolektivnom ugovoru još je jedan od dokaza dobre partnerske saradnje između menadžmenta i Sindikata BH Pošte, a sve u cilju osiguranja što boljeg položaja radnika i ostvarenja radničkih prava, kao i očuvanja uspješnog poslovnog statusa naše kompanije koja je vodeći poštanski operater u Bosni i Hercegovini.