NOVO UPOZORENJE ZA NAŠE KORISNIKE

NOVO UPOZORENJE ZA NAŠE KORISNIKE

Posljednjih dana ponovo je došlo do povećanja broja upita korisnika naših usluga o pristiglim lažnim porukama o neuspjeloj dostavi pošiljki odnosno paketa zbog nepotpunih informacija o adresi.
Ponovo građanima i korisnicima naših usluga skrećemo pažnju da se u ovakvim slučajevima radi o zloupotrebi i pokušaju prevare te da “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo ni na koji način ne stoji iza navedenih poruka.

BH Pošta je preduzela sve što je bilo u okviru naših mogućnosti, a kako bismo spriječili ovakve i slične napade na korisnike. Zato još jednom savjetujemo korisnike da izbjegavaju interakciju sa ovakvim porukama, jer se uglavnom radi o pokušaju krađe podataka putem lažnih transakcija.

Ni u kom slučaju u privatnim porukama ili komentarima ne trebate ostavljati podatke o bankovnim karticama i lične podatke, jer se isti od strane trećih lica mogu dalje iskoristiti za direktnu krađu novca s bankovnih računa.

Linkovi koji su automatski generisani i kamuflirani da izgledaju kao linkovi koji vode na stranicu BH Pošte su maliciozni i nipošto ne klikajte na iste.
Molimo sve građane koji dobiju sms poruke, a iza kojih ne stoji BH Pošta, da prijave pokušaj zloupotrebe podataka na oficijelnim Facebook i Instagram profilima BH Pošte ili na adresi: info@posta.ba ili da se obrate policiji.

Evropska Prvakinja Lana Pudar Na Poštanskoj Marki BH Pošte

Evropska prvakinja Lana Pudar na poštanskoj marki BH Pošte

BH Pošta je izdala prigodnu poštansku marku pod okriljem Mediteranske poštanske unije, čija je Bosna i Hercegovina punopravna članica, a u okviru ovogodišnje teme „Euromed Postal- Sportovi na Mediteranu”. Motiv najnovije prigodne poštanske marke BH Pošte je „Lana Pudar, evropska prvakinja”.

Sa ovim filatelističkim izdanjem BH Pošta je iskazala podršku našoj najboljoj plivačici Lani Pudar i odala joj priznanje za sportske rezultate koje je ostvarila.

Poštanska marka odštampana je u tiražu od 10.000 primjeraka, sa nominalnom vrijednošću od 3,20 KM. Također je izdat i prigodan FDC koverat u tiražu od 150 komada, vrijednosti od 2,00 KM. Autori najnovije poštanske marke BH Pošte su Tamer Lučarević, Istvan Derencseny i European Aquatics.

Plivačica Lana Pudar rođena je 19. januara 2006. godine u Mostaru gdje i živi. Rekorderka je naše države u svih šest disciplina delfin, te je i rekorderka Mediteranskih igara u disciplini 100 metara delfin za žene.

Ostvarila je mnogo pobjeda, a ovom prilikom izdvajamo njen uspjeh na Evropskom juniorskom prvenstvu 2023. godine gdje je osvojila zlato u sve tri discipline u stilu delfin. U svakoj od disciplina postavila je novi rekord evropskih juniorskih prvenstava.

Osvojila je zlatne medalje na 100 i 200 metara, zatim srebrenu medalju na 50 metara na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2023. godine. U Barseloni u disciplini delfin na 200 metara Lana Pudar je ostvarila pobjedu i na taj način ispunila normu za predstojeće Olimpijske igre 2024. godine u Parizu.

Inače, Mediteranska poštanska unija osnovana je 2011. godine kao organizacija poštanskih operatera sa područja Sredozemlja. Poštanski operateri udružili su se u organizaciju „Euromed Postal” kako bi se još više razvijali i promicali svoje interese s ciljem podizanja kvalitete poštanskih usluga, a jedna od aktivnosti je i izdavanje poštanskih maraka pod zajedničkom temom.

Sva izdanja poštanskih maraka BH Pošte možete pronaći na našim šalterima ili na LINKU

UPOZORENJE – Lažne Poruke O Neuspjeloj Dostavi

UPOZORENJE – lažne poruke o neuspjeloj dostavi

Ponovo je primijetan povećan broj upita korisnika o pristiglim lažnim porukama o neuspjeloj dostavi zbog nepotpunih informacija o adresi. Skrećemo pažnju da se radi o zloupotrebi i da “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo ni na koji način ne stoji iza navedenih poruka.

Savjetujemo korisnicima da izbjegavaju bilo koji vid interakcije sa ovakvim porukama, jer se u većini slučajeva radi o pokušaju krađe podataka putem lažnih transakcija. Napominjemo, da ni u kom slučaju u privatnim porukama ili komentarima ne ostavljate podatke o bankovnim karticama i lične podatke, jer se isti mogu iskoristiti od strane trećih lica za direktnu krađu novca s bankovnih računa. Linkovi koji su automatski generisani i kamuflirani da izgledaju kao linkovi koji vode na stranicu BH Pošte su maliciozni i nipošto ne klikajte na iste.

Takođe napominjemo, da je BH Pošta preduzela sve što je bilo u okviru naših mogućnosti, a kako bismo spriječili ovakve napade na korisnike.

Molimo sve građane koji dobiju sms poruke, a iza kojih ne stoji BH Pošta, da prijave pokušaj zloupotrebe podataka na oficijelnim Facebook i Instagram profilima BH Pošte ili na adresi: info@posta.ba ili da se obrate policiji.

Penzionerima Isplaćene Penzije Za Juni 

Penzionerima isplaćene penzije za juni 

Naši poštari podijelili su penzije za juni tekuće godine penzionerima koji svoje penzije primaju putem BH Pošte.

I ovog mjeseca, kao i ranije, penzije su podijeljene u najkraćem mogućem roku. Naše kolege na terenu i dalje će se truditi da penzije našim korisnicima budu isplaćene u što kraćem vremenskom periodu.

Problemi U Poštanskom Saobraćaju U Italiji

Problemi u poštanskom saobraćaju u Italiji

Ovlašteni poštanski operator Italije, Poste Italiane, obavijestio nas je da na području sa poštanskim brojevima 11012 i 11010 ne mogu garantovati prijem i dostavu svih vrsta međunarodnih poštanskih pošiljki u otpremi i prispijeću.

Navedeni problemi posljedica su otežanih vremenskih uslovi koji vladaju u ovom dijelu Italije.

U Gruziji Moguća Kašnjenja U Dostavi, U Portugalu Informatički Problemi

U Gruziji moguća kašnjenja u dostavi, u Portugalu informatički problemi

Ovlašteni poštanski operater Gruzije obavijestio nas je da se zbog reorganizacije izmjenične pošte u narednom periodu mogu očekivati kašnjenja u preradi, prenosu i dostavi svih vrsta međunarodnih poštanskih pošiljaka u otpremi i prispjeću.

CTT Correios, ovlašteni poštanski operater Portugala, saopštio je da će 22. i 23. juna 2024. godine doći do prekida u otpremi elektronskih podataka zbog radova na održavanju sistema praćenja. Ovo će se odraziti na dostupnim informacijama u sistemu praćenja (track &trace).

 

Italija – Moguća Kašnjenja U Dostavi Pošiljki

Italija – moguća kašnjenja u dostavi pošiljki

Ovlašteni poštanski operater Italije, Poste Italiane, obavijestio nas je da se u periodu od 12. do 15. juna 2024. godine, za vrijeme održavanja G7 Samita, očekuju kašnjenja u preradi, prenosu i dostavi svih vrsta međunarodnih poštanskih pošiljaka u otpremi i prispjeću.

ŠVEDSKA – Informatički Problemi

ŠVEDSKA – Informatički problemi

Ovlašteni poštanski operater Švedske, PostNord Group, obavijestio nas je da će 15. i 16. juna 2024. godine doći do prekida u otpremi elektronskih podataka zbog radova na održavanju sistema praćenja. Ovo će se odraziti na dostupnost informacijama u sistemu praćenja (track &trace).

Isplaćene Penzije Za Maj

Isplaćene penzije za maj

Naši poštari završili su isplatu majskih penzija svim korisnicima koji svoje penzije primaju putem BH Pošte. Penzije su isplaćene u najkraćem mogućem roku.

Naše vrijedne kolege na terenu i dalje će se truditi da penzije svakog mjeseca budu isplaćene u što kraćem vremenu, kao što je to bilo i ranijih mjeseci, a na zadovoljstvo naših cijenjenih korisnika.

BH Pošta je tu zbog vas!

Island – Otežani Vremenski Uvjeti

Island – Otežani vremenski uvjeti

Ovlašteni poštanski operater Islanda obavijestio nas je da su zbog velikih oluja netipičnih za ovo doba godine zatvoreni putevi na sjeveru i istoku zemlje. S tim u vezi, na pomenutim područjima ne mogu se garantovati prijem i dostava svih vrsta poštanskih pošiljki do daljnjeg.