20
20
10
23
6
24
7
5
20 10 23 6 24 7 5

U Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići su tokom vikenda održane Pete poštanske igre u organizaciji Sindikata BH Pošte.

Igre je svečano otvorio predsjednik Sindikata, Eldin Šabanović i tom prilikom izrazio zadovoljstvo što su se poštanski radnici okupili u nikad većem broju i nastavili sportsko druženje koje je započelo prije pet godina.

U radničkim sportskim igrama učestvovale su sve Osnovne sindikalne organizacije: Generalna direkcija, Glavni poštanski centar i Centri pošta Sarajevo, Tuzla, Bihać, Mostar, Zenica, Travnik i Goražde.

Takmičenje je bilo održano u osam disciplina i to u ekipnom i pojedinačnom takmičarskom dijelu. Sportske discipline u kojima su “poštari i poštarke” odmjeravali snage bile su: mali nogomet, ženska odbojka, basket, brzo hodanje, stoni tenis, šah, povlačenje konopca i hodanje u vreći.

U disciplini brzo hodanje za žene 1. mjesto je osvojila Elda Idrizović – CP Mostar, 2. mjesto pripalo je Saneli Dervišević – CP Zenica, dok je treće mjesto osvojila Sanela Hodžić – CP Mostar.

U brzom hodanju za muškarce 1. mjesto osvojio je Kenan Rizvić – CP Travnik, 2. mjesto Kerim Muhović – CP Goražde, dok je treće mjesto pripalo Mirnesu Fazliću – CP Sarajevo.

U takmičenju za titulu najboljih šahista među “poštarima”, 1. mjesto osvojio je Sead Barjaktarević – CP Tuzla, drugo mjesto pripalo je Nijazu Telaloviću – CP Zenica, dok je treće mjesto osvojio Mirsad Šahinović – takođe CP Zenica.

Održano je takmičenje i u stonom tenisu i to u obje konkurencije. Kod žena najuspješnija je bila Sanela Hodžić – CP Mostar, a srebro je pripalo Raziji Hodžić takođe iz CP Mostar.

U istoj disciplini kod muškaraca, Aladin Kurić iz CP Travnik osvojio je prvo mjesto, drugo je uzeo Vahidin Đulić – CP Tuzla.

Jedna od disciplina je bila i odbojka za žene u kojoj su 1. mjesto osvojile žene iz Centra pošta Zenica, dok su drugo i treće mjesto zauzele kolegice iz CP Tuzla i CP Mostar.

U malom nogometu pobjednici su kolege iz Centra pošta Travnik, dok su drugo mjesto zauzele kolege iz GD-GPC Sarajevo.

Prvi put su kolege odmjerile snage u basketu, pa je CP Sarajevo osvojio pehar za prvo mjesto, dok je drugo mjesto pripalo kolegama iz GD-GPC.

U disciplini povlačenje konopca za žene prvo mjesto osvojile su kolegice iz CP Zenica, dok je drugo mjesto otišlo kolegicama u CP Goražde. U muškoj konkurenciji, najjače su bile kolege iz CP Sarajevo, dok su drugo mjesto osvojile kolege iz CP Travnik.

U disciplini hodanje u vreći najbolja je bila Sanela Hodžić iz CP Mostar, na drugom mjestu Arnela Vugdalić – CP Zenica, dok je treća bila Adna Dragoslavčanin – CP Sarajevo. U muškoj konkurenciji pobijedio je Ajdin Klačar – CP Sarajevo, drugo mjesto zauzeo je Almedin Ibralić – CP Tuzla, a treće Harun Imamović – CP Travnik.

Za najboljeg golmana proglašen je Elmin Čutara, a za najboljeg igrača Amar Smajić.

Igre su završene svečanom večerom na kojoj su u veseloj atmosferi i prijatnom druženju, dodijeljeni pehari i medalje najboljim takmičarima Petih poštanskih igara.

Prvi put je ove godine u sklopu igara održana i edukacija za mlade i žene, a radnici su još jednom pokazali i da su im solidarnost i humanost na prvom mjestu, te su za liječenje djeteta kolege iz CP Mostar sakupili 2.500 KM.

Sportske igre koje organizuju BH Pošta i Sindikat su mjesto fer takmičenja, druženja, razmjene iskustava, te međusobnog upoznavanje radnika iz različitih organizacionih jedinica naše kompanije.