Naj Pismo 3
Naj Pismo 3
Naj Pismo1
Naj Pismo2
Naj Pismo4
Naj Pismo5
Naj Pismo6
Naj Pismo7
Naj Pismo8
Naj Pismo9
Naj Pismo10
Naj Pismo11
Naj Pismo 3 Naj Pismo1 Naj Pismo2 Naj Pismo4 Naj Pismo5 Naj Pismo6 Naj Pismo7 Naj Pismo8 Naj Pismo9 Naj Pismo10 Naj Pismo11

Nagrade za najbolja pisma na 51. Međunarodnom takmičenju u pisanju pisama u Bosni i Hercegovini u 2022. godini, koje tradicionalno organizuju “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo, Hrvatska pošta d.o.o. Mostar i Pošte Srpske a.d. Banja Luka, dodijeljene su na svečanosti u Mostaru. Domaćin ovogodišnje manifestacije bila je Hrvatska pošta Mostar.

Nagrade su dodijeljene na prigodnoj svečanosti, uz zabavan umjetnički program posvećen temi takmičenja: „Napiši pismo utjecajnoj osobi i objasni kako se boriti protiv klimatske krize“.

Najboljim radom proglašeno je pismo Najde Milišić iz OŠ „Mehmed Handžić“, Ilidža koje je našu državu predstavljalo na međunarodnom takmičenju. Pobjednica je nagrađena sa 300 KM, mobilnim telefonom i prigodnim poklonima. Novčanom nagradom od 100 KM i prigodnim poklonima nagrađena je i njezina nastavnica maternjeg jezika Senada Zejnilović – Balijagić.

Drugo mjesto pripalo je Ivani Blanuši, učenici OŠ „Petar Kočić” iz Prijedora, koja je nagrađena sa 200 KM, mobilnim telefonom i prigodnim poklonima, a njezina nastavnica Katarina Vujanović sa 100 KM i prigodnim poklonima.

Treće mjesto i novčanu nagradu od 100 KM, mobitel i prigodne poklone dobila je Ana Vidović iz OŠ „Brestovsko” iz Brestovskog, dok je njena nastavnica Milenka Skopljak nagrađena sa 100 KM i poklonima.

Dodijeljene su i nagrade za najkreativnije radove Sajri Bešo i Tariku Hadžiroviću iz Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo te Bogdanu Mičiću iz OŠ „Nikola Tesla“, Zvornik.

Ostali učenici koji su dobili nagrade i to smart prijenosne baterije i prigodne poklone su: Rijad Dedić iz OŠ „Alija Nametak“ (Zenica), Lucija Prlić iz OŠ „Fra Stipan Vrljić“ (Sovići), Esma Škulj, OŠ „Ćamil Sijarić” (Sarajevo), Lana Lejić, OŠ „Sveti Sava“ (Modriča), Ivona Kaurin, OŠ „Sveti Sava“ (Istočno Sarajevo), Teodora Pešević iz OŠ „Desanka Maksimović“ (Prijedor) i Hana Stranjak iz OŠ „Mustafa Ejubović- Šejh Jujo” (Mostar).

Svečanosti u Mostaru ispred BH Pošte prisustvovali su izvršni direktor Sektora za poštanski promet Avdija Numanović, izvršna direktorica Sektora za ekonomsko- finasijske poslove Suada Mahović i direktor Službe marketinga Edis Đerzić.

Svjetski poštanski savez (UPU) kao organizator takmičenja za najljepše pismo na međunarodnom nivou, objavio je rezultate izbora za najljepše pismo svijeta za 2022. godinu, a pobjednica je učenica Esra iz Turske.

Djeca iz BiH na ovom takmičenju učestvuju još od 2003. godine. Svake godine na adrese poštanskih operatera u BiH stigne na stotine odličnih pisama tako da Stručni žiri uvijek ima težak posao da izabere najbolje radove.

Naredne 2023. godine domaćin Takmičenja u pisanju pisama za Bosnu i Hercegovinu bit će BH Pošta. O svim detaljima ovog takmičenja učenici i nastavnici će biti na vrijeme obaviješteni.